Hihetetlenül sikeres a Telekom innovációs versenye

Négy kontinens 45 országának 444 ötlete érkezett a Telekom Innovációs Versenyre, amelynek ötletgazdái a Deutsche Telekom, a Telekom Innovation Laboratories (T-Labs), a T-Mobile Lengyelország és a Magyar Telekom voltak, megvalósító partnere pedig az EIT ICT Labs Germany. A Telekom csoport szakértői a nyertes koncepciót termékké vagy prototípussá fejlesztik, amihez 500 ezer euró értékben biztosítanak erőforrásokat: hardvert és szoftvert, hozzáférést a Telekom infrastruktúrájához, valamint a globális értékesítési és marketing csatornák használatát.

Hirdetés

Miután a pályázatok száma megduplázódott a március 31-ét megelőző utolsó négy napban, a németországi EIT ICT Labs előtt jelentős feladat áll: implementációs partnerként az ő feladatuk a projekt irányítása, valamint innovációs hálózatuk mozgósítása: „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Deutsche Telekom csoport részéről hat magas rangú üzleti vezető vesz részt a zsűri munkájában, azonban még így is hatalmas kihívást jelent majd a legjobb ötletek kiválasztása május közepéig. 12 kiváló döntősre számítok a június 10-én, Berlinben megrendezésre kerülő döntőn” – közölte Udo Bub, a németországi EIT ICT Labs vezérigazgatója.

„Lenyűgözött a versenyünkre benyújtott pályázatok mennyisége és minősége is. Nagyon örülök, hogy 45 országból érkeztek ötletek, Magyarországról több mint 60, Lengyelországból pedig 46” – nyilatkozta Heinrich Arnold, a németországi Telekom Innovation Laboratories vezetője.

A közlemény szerint több mint 340 külsős pályázat érkezett hozzájuk, és mintegy 100 ötletet nyújtottak be a Telekom dolgozói. Minden harmadik ötlet a Kommunikációs szolgáltatások alkategóriában érkezett, a fennmaradó 60% a Digitális otthon, Energia, Virtuális Platform és a Felhőalapú szolgáltatások területén kíván újításokat hozni.

Azóta történt

Előzmények