A szavazók is nyerhetnek a Telekom alkalmazásversenyén

A vállalat bejelentette, hogy már bárki szavazhat az általa leghasznosabbnak ítélt üzleti alkalmazásra a Telekom Üzleti appok versenyén. Az érdeklődés dinamikusan nő: az elmúlt két hét alatt több, mint tizenhétezren szavaztak a kedvenc alkalmazásötletükre a pályázat weboldalán.

Hirdetés

A nemzetközi megmérettetésre a Deutsche Telekom meghosszabbított határidővel, június 2-ig, a közép-kelet európai régió hat országából várt fejlesztéseket és ötleteket, amelyek célja, hogy a kis- és közepes vállalkozások felismerjék, milyen sokféle innovatív applikáció áll rendelkezésre, akár már most is, mindennapi munkájuk egyszerűsítésére, segítésére. A legjobb, felhőalapú üzleti célú alkalmazásokat kell megálmodniuk a versenyzőknek, amelyek egyszerűbbé és hatékonyabbá teszik a kis- és közepes vállalkozások napi tevékenységét. Értékes nyereményeket, köztük 10 millió forintos reklámkampányt, 80.000 eurós startup-inkubátor csomagot kapnak a győztesek.

Nyerhetnek a szavazók is

A verseny nemzetközi mezőnyébe, egy nappal a határidő lejárta előtt, 158 induló jelentkezett, magyar fejlesztőktől pedig 42 alkalmazást töltöttek fel az Üzleti appok sikerfalára. A legjobbak közé csak azok jutnak be, akiknek a megoldását a kis- és közepes vállalkozások valóban értékesnek, szerethetőnek tartják, hiszen a pályázott alkalmazásokra a kkv-s közönség is szavazhat. Az oldalon regisztrált cégként véleményt nyilvánító vállalkozások ún. támogatóivá válnak annak az appnak, amelyre szavaznak, és azon túl, hogy a támogató cégek neve megjelenik a weboldalon, közöttük egy 3 millió forint értékű reklámkampányt is kisorsol a Magyar Telekom. Szavazni június 30-ig a sikerfal.hu oldalon lehet.

Sokféle fejlesztés

Az eddigi jelentkezők szinte minden területét érintik egy átlagos iroda napi működésének, mindazonáltal három nagyobb csoport rajzolódik ki az applikációk funkcióját tekintve. Az első körbe azok a megoldások tartoznak, amelyek általában véve a cég működését, a döntéshozatali mechanizmusokat segítik, a folyamatokat teszik gördülékenyebbé szektortól függetlenül, ilyenek pl. a Riport, Kiboard, BizExpert, Írizs, KS Bérkalkulátor, Mini CRM, WorQRin, Smartfront ERP, Tresorit, EDMDesigner vagy az eDocu nevű appok. A másik nagyobb csoportba a lifestyle piacokon tevékenykedő cégek működését segítő appok tartoznak, pl. az étteremi rendeléseket, beszállítókat koordináló Mennyei és Lamirez, vagy az Agrarium, illetve a taxi rendelést, logisztikát  könnyítő Taximost, TraffiHunter, iTAXIK, vagy az egészségügyben eligazítást nyújtó Doktor24. És végül vannak, a speciális megoldásokra, témákra szakosodott applikációk, amelyek nagyon konkrét problémákra, speciális funkciókkal nyújtanak megoldást, mint pl. az L&D, Antavo, Tapointment, Order-Taker, Mobilengine, CryptTalk, ShopDash, NextGenerationSaaSFactory, Krayo Mobil, Birdeal.

Azóta történt

Előzmények