Távozik a magyarországi Apple vezetője

Tizenegy év után távozik az Apple hazai képviseletének éléről Emanuele Massimo ügyvezető igazgató. Feladatait március 1-jétől az új vezető kinevezéséig Christophe Chastan, a Mac- és iPod-gyártó regionális kereskedelmi igazgatója látja el. Massimo több mint tizenöt éve dolgozott informatikai területen, a jövőben azonban más iparágakban, többek között a sport- és divatszakmában fog tevékenykedni – közölte a cég.

Emanuele Massimo 11 éven keresztül vezette a magyarországi Apple-kirendeltséget. Az igazgatása alatt, 2005-ben Közép-Európában elsőként Budapesten nyitotta meg kapuit Apple Center, azóta Apple Premium Reseller néven további hat bolttal bővült itthon a kiemelt üzletlánc.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Magyar Apple-t a magyaroknak!

    Mit kíván a magyar nemzet 2008-ban? Azt, hogy Steve Jobs cége jöjjön ide, meg fordítsa le a Mac OS X-et magyarra.

  • Hungary wants the mothersheep?

    Azaz a kis bárányok az anyabirkát óhajtják? – szabad fordításban.

  • Eljutott az Apple-höz a magyar petíció

    Persze a felvetéseket egyelőre nem kommentálják.

  • 1996. február. 2.

    A pénzügyi gondokkal küszködő Apple Computer vezérigazgatót vált. Az új vezető, Gil Amelio – aki korábban a National Semiconductort húzta ki csávából – átszervezésbe kezd: elbocsátja a dolgozók harmadát és leállít több kudarcízű projektet. A siker azonban elmarad, és miután a vállalat egy év múlva is tetemes veszteséget jelent, őt is menesztik. Helyére 1997-ben a céget megalapító Steve Jobsot nevezik ki, aki a NeXT-felvásárlás révén alig néhány hónappal korábban került vissza az Apple-höz.

Előzmények