Távozik a BlackBerrytől a BBM-szolgáltatás vezetője

Hirdetés

Újabb változást jelentett be felsővezetésében a BlackBerry. A Thorsten Heins lemondása után kinevezett vezérigazgató, John Chen néhány hónapja kezdte el átalakítani a kanadai vállalat csúcsmenedzsmentjét, és eddig már mintegy féltucat pozícióban hajtott végre cserét. A cég tegnap szűkszavú közleményben jelentette be, hogy a jövő egyik fontos növekedési pillérjének kikiáltott, nemrég az androidos és iOS-es felhasználók számára is elérhetővé tett BBM azonnali üzenetküldő szolgáltatás eddigi vezetője, Andrew Bocking is elhagyja a BlackBerryt. Bocking a CrackBerry értesülése szerint önként távozott.

A BBM-et a nagyvállalati üzletág vezetője, John Sims veszi át, akivel Chen még az SAP-nál dolgozott együtt, és néhány hete onnan is hozta át a BlackBerryhez egykori kollégáját.

Andrew Bocking
Andrew Bocking

Azóta történt

  • Elkelt a Viber

    Az egyik legnépszerűbb üzenetküldő és VoIP-szolgáltatót a japán Rakuten online kereskedelmi vállalat vásárolja fel 900 millió dollárért.

  • John Chen: 19 milliárdért én is eladnám a BBM-et

    A BlackBerry vezérigazgatója egy CNBC-nek adott interjújában azt mondta, hogy ha valaki a WhatsAppéhoz hasonló ajánlatot tenne a BBM-re, az igazgatótanácsnak és a részvényeseknek is azt ajánlaná, fogadják el.

  • A BlackBerry nem hosszabbít az amerikai T-Mobile-lal

    A kanadai vállalat szerint a két cég stratégiája nem passzol egymáshoz, és most a BlackBerry vásárlók “legjobb érdeke” szerint kell cselekedniük.

  • A BlackBerry nem száll ki a készülékgyártásból

    A kanadai vállalat vezérigazgatója nemrég a Reutersnek adott interjút, és a hírügynökség szerinte az elmondottakból kiragadott egy-egy részletet, ami végeredményben nem felel meg annak, amit valójában mondott.

Előzmények