Szoftverekkel utaznak a tanárhiányra

Oktatási szoftverekben látja a gyors segítséget a Roper Technologies, amely az amerikai tanárhiányra 3,7 milliárd dolláros felvásárlással reagál.

Hirdetés

A Roper Technologies 3,7 milliárd dollárért vásárolja fel az oktatási szoftverekre szakosodott Frontline Educationt, és elsősorban az amerikai oktatási piacra törne be (óvoda és 12. osztály között), konkrétan az amerikai tanárhiányt célozva.

A vállalat felvásárlásokon keresztül folytatná szoftvercégként, és azért látja ideálisnak az időt erre, mert az USA-ban az alacsony bérek és a világjárvány okozta kimerültség eredményeként (a helyzet persze ennél összetettebb lehet) súlyos tanárhiány alakult ki egyes régiókban. Erre válaszul pedig az oktatási szoftverekkel foglalkozó cégek hatalmas keresletet tapasztalnak az iskolák részéről, azok egyre többet fektetnek a világjárvány óta felhőalapú szoftveres megoldásokba. A Roper szerint ez a piac igen komoly digitális átalakuláson megy végbe.

A Frontline egyik szoftvere segít majd a tanárok toborzásában, felvételében, képzésében, de a tanárok hiányára vagy cseréjére is adnának megoldásokat a közlemény szerint.

Azóta történt

Előzmények