Húsz év után tér vissza a Tamagotchi

Közel húsz évvel ezelőtt, 1996-ban jelent meg a Tamagotchi, a kulcscsomóra illeszthető virtuális életszimulátor, amivel a tojásból kikelő, különböző fajtájú kisállatokat gondozhattak a fiatalok anélkül, hogy különösebb problémát jelentett volna, ha az éhen döglik, vagy szomjan hal. A néhány gombbal vezérelhető játékban etetni, itatni, simogatni és szórakoztatni is lehetett a virtuális kedvenceket, bár a játék jellemzően a tanári asztal fiókjába süllyesztve végeze, egészen a tanév végéig várva gazdájára.


[+]

Az igazán egyszerű kvarcjáték az Apple Watch kijelzőjén támadt fel újra, köszönhetően az eredetit is készítő Bandai Namco csapatának. A Dark Souls, a Dragon Ball és a Naruto szériát is fejlesztő játékgyáros alkalmazása nem veszi fel a versenyt az eredeti Tamagotchival, hiszen hiányoznak az animációk és „játszani” sem enged kedvencünkkel az órán (bár telefonról igen), tehát az élmény jelentősen elmarad a húsz évvel ezelőttitől. Még úgy is, hogy közben színesek lettek az állatok, mi több, előre megválaszthatók.


[+]

Szinte biztosra vesszük, hogy nem ez az alkalmazás fog értelmet adni az okosóra-használatnak, de ha kevés az értesítés a készüléken, akkor érdemes tenni vele egy próbát, garantáltan pár percenként csipogni fog a karunkon viselt eszköz, hogy foglalkozzunk kedvencünkkel. 0,79 angol fontért „kihagyhatatlan vétel”, május hetedikéig ugyanis akciós az amúgy három font felett árult alkalmazás.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények