Júliustól olcsóbb lesz az adatroaming a T-Mobile-nál

A magyarországi T-Mobile mégis csak július 1-jétől vezeti be azokat a kedvezményes adatroaming-díjcsomagokat, melyeket a német anyavállalat március óta kínál ügyfeleinek – tudta meg az IT café a szolgáltató sajtóosztályától. A kilátásba helyezett átalánydíjas mobilinternet-ajánlatokkal a jelenlegi díjaknál jóval olcsóbban lehet majd adatforgalmat bonyolítani az EU tagországaiban.

Hirdetés

A tarifák bejelentésekor Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója még azt nyilatkozta: igyekeznek elérni, hogy a hazai T-Mobile ügyfelek már a nemzetközi leányvállalatoknál kitűzött júliusi céldátum előtt is igénybe tudják venni azokat. Mint most kiderült, erre mégsem lesz mód. A hazai operátor a csomagok részleteiről is később ad tájékoztatást.

A Deutsche Telekom Travel & Surf névre keresztelt ajánlata 10 megabájt forgalomért 2 eurót, 50 megabájtért 5 eurót számláz, egy hétre pedig 15 euróért gyakorlatilag korlátlan hozzáférést biztosít bárhol Európában, és nem csak a partnerhálózatokon. A magyarországi T-Mobile legkedvezőbb ajánlata ma az EU net csomag, mely 4190 forint napi díjért 50 megabájt adatforgalmat biztosít a cég külföldi partnerhálózatain – ez körülbelül 2,5-szer drágább az anyacég 50 megás ajánlattának 1700 forint körüli várható áránál (itthon az opciók fenti eurós árához hozzá kell majd számolni az áfát).

A Vodafone tegnap jelentette be, hogy két új, a külföldi mobilinternet-használat díjait jelentősen csökkentő csomagot vezetett be a magyar piacra. A MobilWeb Napijegy Külföldön csomag 15 európai országban biztosít napi 10 MB-nyi adatforgalmat 690 forintért, míg a MobilWeb Külföldön – egyéves hűségnyilatkozat vállalása mellett – 1690 forintos havi előfizetési díjért vehető igénybe. E tarifacsomag napi 50 MB adatmennyiséget foglal magában, havi összesítésben így akár több mint 1 GB adatforgalom felhasználása válik lehetővé az EU országainak bármelyikében, valamint Horvátországban és Svájcban is – közölte a cég.

Azóta történt

Előzmények