Hirdetés

T-Mobile hotspot Ferihegyen

Hirdetés

A T-Mobile Magyarország Rt., az Intel Magyarország, az Albacomp Rt. és a Cisco Systems közös wireless bemutatót rendez az Athéni Olimpia ideje alatt 2004. augusztus 13. és 29. között a Ferihegyi Repülőtér 2B terminálján. A rendezvény célja, hogy a WLAN-szolgáltatást és az igénybevételéhez szükséges noteszgépeket megismertessék a nagyközönséggel, valamint, hogy a vezeték nélküli internetezést minél többen kipróbálhassák. A 16 m2-es hotspot standon elhelyezett négy, valamint a terminál területén – hostessek által körbehordozott – további négy Albacomp Activa centrinós hordozható noteszgép segítségével ki lehet kipróbálni a kötetlen számítógép-használatot. Az internet-hozzáférést a T-Mobile, a hálózati eszközöket pedig a Cisco biztosítja. Azok, akik válaszolnak az online kérdőív kérdéseire, a helyszínen ajándékot kapnak, majd sorsoláson vesznek részt, amelyen a fődíj egy Intel Centrino technológiával ellátott Albacomp Activa Mobil Light noteszgépet.

Számítások szerint 2004-ben a hordozható számítógépek eladási aránya az egész pc-piaci eladások mintegy 30%-át fogja kitenni. Az év végére a vezeték nélküli hotspot-használók száma elérheti a 30 milliót, a vezeték nélküli elérési pontok, a hotspotok száma megháromszorozódik, és a világ bármely pontján, repülőtereken, konferenciaközpontokban, szállodákban, köztereken, repülőgépek fedélzetén, de olyan rendkívüli helyeken is, mint az angol első osztályú futball-klubokban, Franciaországban a Párizs környéki gyorsvasutakon, sőt még a szicíliai Etna vulkán völgyében is elérhető lesz a világháló.

A mostani rendezvénnyel a szervezők azt kívánják demonstrálni, hogy elkötelezettek a vezeték nélküli technológia széles körben való elterjesztése mellett, illetve arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a vezeték nélküli mobil számítógép-használat nagy fokú mobilitást, kényelmet biztosít bárhol, bármikor, biztonságosan.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények