Hirdetés

Feltörték a T-Mobile amerikai hálózatát?

Hirdetés

Hackerek azt állítják, behatoltak az amerikai T-Mobile informatikai hálózatába, és tömeges mennyiségben gyűjtöttek be bizalmas információkat a cég működésével kapcsolatban, beleértve gazdasági és előfizetői adatokat is. Az insecure.org portálra küldött e-mail tanúsága szerint a támadók már árulják a megkaparintott információkat, de eddig nem találtak komolyabb érdeklődőt – hiába próbálkoztak többek között a T-Mobile versenytársaival, a vállalatok visszautasították az ajánlatokat.

Arról semmit sem tudni, hogy a hackerek pontosan milyen technikával és eszközökkel hatolhattak be a T-Mobile rendszereibe, így a betörés tényét illik kellő szkepticizmussal fogadni – igaz, a fent nevezett honlapon olyan bemásolt kódok szerepelnek, amely egyes hozzászólások szerint a sikeres támadás tényét erősítik.

2005-ben már előfordult egyszer, hogy az amerikai T-Mobile hálózata kompromittálódott: akkor hozzávetőlegesen 16 millió előfizető adataihoz férhettek hozzá kiberbűnözők. A mostani betörésről egyelőre semmiféle megerősítő vagy azt cáfoló közlemény nem jelent meg az amerikai szolgáltató weboldalán, viszont egy bloggernek azt nyilatkozta a cég, vizsgálják az ügyet.

Frissítés: Az ügy fejleményei itt olvashatók.

Azóta történt

Előzmények