Szombaton nyitja kapuit az InfoMarket kiállítás

Negyedik alkalommal rendezik meg a BNV-vel egyidőben, szeptember 17-25. között az INFOmarket-INFOtrend információtechnológiai és telekommunikációs vásárt a HUNGEXPO területén. A vásárközpont "B" pavilonjában látogatható kiállítás 1450 m2 területen 50 kiállító újdonságaival várja az érdeklődőket.

Az online játékok kedvelői ezúttal is a sors kegyeltjének érezhetik magukat a kiállításon – a kilenc nap alatt 100 számítógépen és konzolon három bajnokság is zajlik majd. Rögtön a nyitóhétvégén szurkolhatnak a látogatók a World Cyber Games – Counter-Strike: Source csapatjáték offline selejtezőin indulóknak. A helyszínen 24 csapat versenyzik majd a novemberi szingapuri döntőbe jutásért.

A III. Magyar Repülő Szimulátor Bajnokságon két kategóriában, egy MiG-29 (LockOn) vagy egy Messerschmitt-109 (IL2:FB) virtuális pilótafülkéjében mérhetik össze erejüket a játékosok. Az országos bajnokság előselejtezőjét szeptember 17-18-án, a döntőt 24-25-én rendezik. A küzdelemben a kecskeméti MH59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis MiG-29-es vadászpilótái is részt vesznek, így a közönség tanúja lehet, hogyan küzdenek meg egymással valódi pilóták és fiatal virtuális követőik. A verseny győzteseiből kerül ki a csapat a C+D Közép-európai felszerelés és repülési szakkiállításon (nov. 23-26.) megrendezendő Európa bajnokságra.

A focirajongóknak a második hétvégre érdemes tartalékolni az erejüket, 24-én és 25-én zajlanak majd ugyanis az első alkalommal megrendezendő FIFA Hungary Országos Bajnokság mérkőzései. A küzdelmek egyszerre 40 számítógépen folynak, nevezni előzetesen a www.fifahungary.com honlapon, vagy a helyszínen lehet.

Gépcsodák, innovációk és virtuális tudástár

A negyedik Magyar Tuning és Modding Kiállítás és Versenyt először rendezik az INFOmarket-INFOtrenden. A Mod-tech Hall kiállításon megtekinthetőek lesznek a legújabb processzorhűtők, videokártyák, alaplapok, tárolók és a legújabb számítógépházak. A közönség több hazai gyártású hűtési megoldással is megismerkedhet, többek között az itthon tervezett és épített lég-, valamint folyadékhűtésekkel. A modding bajnokságon idén több mint harminc alkotást csodálhatunk meg, melyek az eddigi tapasztalatok alapján világszínvonalon is megállják helyüket.

 

Az Innovációs Szövetség standján középpontban állnak a kreatív találmányok: a 21 éven aluli tudósok olimpiáján Arizonában hat aranyérmet nyert Rátai Dániel mutatja be világhírű találmányát, amely megkönnyíti a játékok, animációk és modellek háromdimenziós megjelenítését. Szintén újdonságot láthatunk majd a Sony standján, ahol a PlayStation Portable-lel, a hordozható játékok új generációjának képviselőjével ismerkedhetünk meg testközelből.

Az informatika az oktatásben fontos szerepet kap az INFOmarket-INFOtrenden. A készítők bemutatnak egy XXI. századi internetes enciklopédiaként működő tudástárat, amelyet hazánkban már sok száz iskolában alkalmaznak. A látogatók megismerhetik a legkorszerűbb multimédiás információs rendszert, amely többek között a távoktatásban használható programokat tartalmaz. Egy interneten keresztül működő, 10 hazai múzeum gyűjteményében egyidejű keresést lehetővé tevő múzeumi nyilvántartórendszer is bemutatkozik a kiállításon.

Azóta történt