Hirdetés

2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Café blog rovat

Színes, nagyfelbontású képek a Plútóról

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Nem lehet megunni a New Horizons által küldött fotókat. Az infavörös tartománnyal kiegészített képeket órákon át lehet bámulni.

A NASA által közzétett legfrissebb fényképek, melyeket a New Horizons készített immár színesek. Ezeket némileg módosították, hogy az apró részletek még jobban kiütközzenek, de elég csak egy pillantást vetni arra a 67,5 megabájtos, 64 millió pixeles fotóra, hogy egész napra lefoglaljuk magunkat.


Ugyanez, 64 millió pixelen ide kattintva (forrás: NASA - New Horizons) [+]

Bár a tudósok egyelőre nagyon óvatosak a tanulságok levonásával kapcsolatban, egyre inkább úgy tűnik, hogy a gázok egyik pillanatról a másikra, folyadékká alakulás nélkül szilárdultak meg a bolygón. Legalábbis erre utalnak azok a struktúrák, amik látszanak a képeken.


(forrás: NASA - New Horizons) [+]

A kígyóbőrnek is nevezett felületek a szél egykori jelenlétére utalnak. Ez is olyan újdonság, amit a korábbi képek alapján nem lehetett egyértelműen bizonyítani. Mivel a New Horizons még hosszú ideig küldi munkája eredményeit, a jövőben még részletesebb és izgalmasabb felfedezésekre számíthatunk.


(forrás: NASA - New Horizons) [+]

Ha a nagyfelbontású, de fekete-fehér képekre kíváncsi, ide kattintson, erre pedig a New Horizons küldetésről olvashat részletesebben. További friss fotók és érdekes részletek a NASA honlapjáról érhetőek el.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.