Élőben lesz nézhető a Sziget a YouTube-on

Hirdetés

A jubileumi, huszadik Sziget fesztivált a YouTube élőben fogja közvetíteni. A rendezvény nem teljes, válogatott programját így az egész világon követni lehet majd az interneten keresztül – akár mobiltelefonról is – a Sziget hivatalos YouTube-csatornáján. Ez lesz az első magyarországi esemény, amelyet a YouTube élőben közvetít.

Az adás a Sziget 1. napján, augusztus 8-án indul a hivatalos csatornán. A Nagyszínpad, az OTP Bank Világzenei Party Nagyszínpad és az A38 Színpad műsorából összeállított élő közvetítés a fesztivál végéig minden nap délután 3 órától késő éjszakáig lesz látható olyan sztárokkal, mint a Placebo, a SUM41, a Hurts, a Deus és a Tankcsapda. A közvetítést később megismétlik, hogy a fesztiválról a más időzónákban élők se maradjanak le, a koncertek legjobb pillanatai pedig még 3 hónapig meg lehet nézni majd az oldalon.

„Az, hogy élőben közvetítjük a Szigetet, a még csak néhány hónapos magyar YouTube történetének eddigi legfontosabb pillanata, egy Európában már ikonikusnak számító magyar fesztivált nézhet így az egész világ” – jelezte az esemény jelentőségét Bíró Pál, a Google Magyarország YouTube-ért felelős szakembere. A videomegosztó egyébként a világ legrangosabb fesztiváljait szokta közvetíteni, az internetezők élőben követhették többek között a belga Tomorrowlandet, a spanyol Sonart és az amerikai Coachellát is. A fesztiválok mellett koncerteknek is helyt ad az oldal, a 2011-es Coldplay-koncertet például 19 millióan nézték a neten élőben.

Azóta történt

Előzmények