Szereti a Sunt az OTP

Az OTP Csoport újabb tagjánál, az OTP Pénztárszolgáltatónál is a Sun Microsystems rendszereit vezették be – a telepítésre még tavaly év végén kapott megbízást a vállalat. A rendszer gerincét két darab Sun SPARC Enterprise M9000-es szerver és egy Sun StorageTek 9985V diszkalrendszer adja, az adatbázisok adatainak mentéséről pedig egy Sun StorageTek SL500-as szalagkönyvtár gondoskodik. Az OTP Pénztárszolgáltatónál a nyugdíjpénztárakat érintő változások miatt döntöttek az informatikai rendszerük megerősítése mellett – közölte a Sun hazai leányvállalata.

A rendszer szeparációjára a többi OTP-s rendszertől a pénztárakra vonatkozó szigorú jogszabályi előírások miatt volt szükség. Szintén ezek miatt a szokásos unixos logolási és auditálási funkcióknál részletesebb auditálási folyamatot alakítottak ki, mely kihasználja a Solaris operációs rendszer biztonsági szolgáltatásait. Az új rendszer háromszor gyorsabb, mint a korábbi, és a mérete igény esetén tovább bővíthető.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Sun az OTP Csoport bizalmát elnyerte. Egy évvel ezelőtt az OTP Bank központi mentési és visszaállítási rendszerét építették ki. Annak a gerincét egy Sun StorageTek SL8500-as szalagkönyvtár, egy Veritas NetBackup mentési szerver, továbbá egy Sun StorageTek L700-as gép, valamint az ezekhez kapcsolódó szoftverek biztosítják.

Azóta történt

Előzmények