Szerencsére ez a robot sem haragtartó típus

Egyébként nem szívesen lennénk a hokiütős pasas helyében, aki hátulról támad rá. Elképesztő, hol tart a robotika manapság.

Hirdetés

A Boston Dynamics legfrissebb fejlesztésű emberszerű robotja 175 centi magas és 80 kilós. Atlas nagyon barátságos, nem rág be amikor egy hokiütő segítségével kiverik a kezéből a dobozt, vagy amikor cicáznak vele annak felvételekor. Sőt, mikor egy petrencés rúddal taszítanak rajta egyet, az esést követően félelmetes sebességgel pattan fel és ahelyett, hogy behúzna támadójának, kinyitja az ajtót, majd angolosan távozik.

A DARPA támogatását élvező vállalat korábban is impresszív gépeket gyártott, elég ha csak BigDogot említjük, ám az idei fejlesztés minden korábbin túltesz. Csak nehogy öntudatra ébredjen! A testében és végtagjaiban is helyeztek el szenzorokat a mérnökök a jobb stabilitás érdekében, van lézerszkennere (LIDAR), és remekül tájékozódik a térben, köszönhetően a sztereó kameráknak a fejében. Ha olyan terepre téved, amit két lábon nem tud megmászni, nem rest négykézlábra ereszkedni sem.

Azóta történt

Előzmények