Szeptember 26-án Informatikai Biztonság Napja

Az elmúlt években az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) az egyik leglátogatottabb hazai informatikai eseménnyé vált, amelyet 2007. szeptember 26-án immár harmadik alkalommal rendeznek meg Budapesten, a MOM Parkban.

Három éve az informatikai biztonság kérdéseivel foglalkozó társaságok és szakemberek összefogása hagyományt teremtett, az Informatikai Biztonság Napját, melynek célja: felhívni a figyelmet arra, hogy az informatikai biztonság minden vállalat és számítógép-felhasználó számára elengedhetetlen, napi szintű kérdéssé vált. Ez a téma valójában mindenkit érint – még azt is, aki nem tud róla. A hazai vállalatvezetők többsége sajnos még ma sincs tisztában azzal a veszéllyel, hogy milyen váratlan kiadásokkal kell majd szembenéznie, ha erre a szakterületre nem fordít kellő időben figyelmet. Az informatikai piac gyors ütemű fejlődése pedig a biztonsági kérdésekkel foglalkozó szakemberektől is megköveteli, hogy lépést tartsanak a változásokkal.

Az „ITBN 2007” gyakorlatorientált szakmai konferencia, melynek célja: hiteles és naprakész tájékoztatást nyújtani az informatika biztonságának legfrissebb kihívásairól. Egyedülálló lehetőség ez arra is, hogy az informatikusok és a vállalatok vezetői azonos időben, egy helyen mindent megtudjanak, nemzetközi szakértőktől kérdezhessenek, s kérdéseikre gyakorlatban hasznosítható válaszokat kaphassanak.

„Az Informatikai Biztonság Napja azt példázza: a mi hivatásunk ebben a témában valóban egységes, hiszen olyan ügyről van szó, amely mindenkit érint, és ami több, a piacon egymással versengő konkurens céget is egységes fellépésre tud késztetni” – nyilatkozta Keleti Arthur, a rendezvénysorozat ötletgazdája és főszervezője.

Idén a szakmai programok középpontjában ismét aktuális témák állnak: az adatszivárgás problémája, az információk biztonságos tárolása és követése, a biztonsági naplók elemzése, a jogosultságok kezelésének kérdése, a szabályzások és előírások betartatásának lehetőségei, a sérülékenységek és hálózati biztonsági kockázatok kezelése, hordozható eszközökön tárolt adatok védelme és a felhasználók megtévesztése elleni küzdelem. Neves nemzetközi és hazai szakemberek tartanak előadásokat: a közszféra képviselői az új szabályozási előírásokról fognak beszélni, míg a tanúsító szervezetek az auditálási eljárásokról, az auditorok pedig arról, hogy egy vállalat számára a folyamatok milyen előnyöket és költségeket jelenthetnek.

2007. szeptember 26-i szakkonferencia plenáris üléseivel párhuzamosan vállalatvezetőknek, IT-szakembereknek és rendszergazdáknak szóló szakmai előadások, fórumok, szekcióülések is lesznek, melyek több kuriózummal is szolgálnak majd. A rendezvényen bemutatják legújabb megoldásaikat és tudományos eredményeiket rendszerintegrátorok, gyártók és forgalmazók is.

Azóta történt

Előzmények