Hirdetés

1985. szeptember 16.

Az Apple társalapítója, Steve Jobs lemond a cég elnöki tisztéről, miután az általa a Pepsitől a vállalathoz csábított vezérigazgatóval, John Sculley-val való viszonya végleg elmérgesedett. Jobs még ezen a napon bejelentette, hogy NeXT néven új céget alapít.

Hirdetés

Jobs

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Előzmények

 • 1997. szeptember 6.

  A cég élére visszatérő Steve Jobs és Bill Gates bejelentik, hogy az Apple Computer és a Microsoft ötéves együttműködési szerződést kötnek. A keresztlicencek legfontosabbjai a következők voltak: a Microsoft kiadja Office programcsomagját a Macintoshra is, az Apple az Internet Explorert fogja alapértelmezett böngészőként kínálni gépein, illetve a két cég közösen dolgozik a Java-kompatibilitás megoldásán, emellett a Microsoft 150 millió dollárért vesz Apple-részvényeket.

 • 1950. augusztus 11.

  A kaliforniai San Joséban megszületett Steve Wozniak, aki Steve Jobsszal 1976. április elsején megalapította a modern számítástechnika egyik legfontosabb vállalatát, az akkori nevén Apple Computer Inc.-t. A mérnök Wozniak nevéhez fűződik az 1970-es években a korszakalkotó Apple I, illetve Apple II gépek megtervezése; sokak szerint ezek a fejlesztések indították el a személyi számítógépek forradalmát.

 • 1976. április 1.

  Steve Jobs, Steve Wozniak és Ronald Wayne megalapítják az Apple I személyi számítógép terjesztésére az Apple Computer Inc. elnevezésű vállalkozást. A cég később lecserélt logóját Wayne találta ki, áprilisban bemutatott első termékét Wozniak tervezte, az értékesítés Jobs ötlete volt. A júliustól 666,66 dollárért árusított, fadobozba épített Apple I-ből 200 darabot gyártottak.

 • 1955. február 24.

  Green Bayben, az USA Wisconsin államában megszületett Steven Paul Jobs, az Apple egyik alapítója. A milliárdossá lett cégvezető Steve Wozniakkal és Ronald Wayne-nel közösen 1976-ban hozta létre az Apple Computert, amely az irányítása alatt dobta piacra korai történetének legsikeresebb termékét, az Apple Macintosh számítógépet, majd az ezredforduló után az iPod zenelejátszót, az iPhone-t és az iPadet.