Széles sávú internet nap a Millenárison

Hirdetés

A Távközlési Világnapot és az internetezés napját ünnepelték világszerte ezen a héten. Ehhez kapcsolódóan pénteken 9 órától szakmai konferencia helyszíne lesz a Millenáris Park Teátrum épülete, ahol a széles sávú elektronikus kommunikáció stratégiai kérdéseit vázolják fel a döntéshozók és a cégek képviselői a téma iránt érdeklődőknek. Az ingyenes szakmai rendezvényre bárki elmehet, a rendezők csak egy előzetes internetes regisztrációt várnak a résztvevőktől.

Az előadások sorát Kovács Kálmán szakminiszter és Pataki Dániel NHH-elnök nyitja, majd az iparág vezető szakemberei mondják el, mit gondolnak a Nemzeti Szélessávú Stratégia (NSZS) alakulásáról és jövőjéről. A délutáni első program a mobil széles sáv lehetőségeivel foglalkozik, a vita során kifejtik véleményüket a Pannon GSM, T-Mobile, Nokia és az Ericsson képviselői is. Az utolsó blokk az állami szabályozás eszköztárát mutatja majd be, a vitaindító gondolatokat dr. Bánkúti Erzsébet államtitkár-helyettestől hallhatjuk.

A nagyközönséget sok játékos programmal várják délutántól a különböző gyártók és szolgáltatók. Néhány név a vendéglátók közül: UPC, T-Online, Sanoma, Wiera, HP, Interware, Pannon GSM, Albacomp és GTS Datanet. A napot a Neo és a Balkán Fanatic együttesek koncertjei zárják, 20 órától a Teátrum Épületben.

Azóta történt

Előzmények