Elhunyt a médiahatóság elnöke

Az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) megrendüléssel közölte, hogy hosszan tartó, méltósággal viselt súlyos betegség után elhunyt Szalai Annamária, a hatóság és a Médiatanács elnöke.

A magyar távközlési piac felügyeletéért is felelős, 1961-ben született Szalai Annamáriát 2010. augusztus 11-én nevezték ki kilencéves időtartamra a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöki posztjára, és még ugyanabban az évben, október 11-én ő lett a Médiatanács elnöke is.

A mind hivatala, mind korábbi munkája, mind elnöki körben kifejtett tevékenysége folytán megosztó személyiségnek bizonyult Szalai Annamária 1982-ben szerzett tanítói, 1990-ben népművelői, 1998-ban szakközgazda diplomát. A jelenlegi kormányzópártnak 1991 óta volt tagja, 1998-2004 között országgyűlési képviselőként tevékenykedett, ahol a külügyi, a kulturális és sajtó-, a nemzetbiztonsági, az informatikai és távközlési, valamint a társadalmi szervezetek bizottságának munkájában vett részt. 2004 tavaszán az Országos Rádió és Televízió Testület tagjává választása miatt képviselői mandátumáról lemondott. A konvergens hatóság megalakulásáig, 2010-ig maradt a jogelőd testület tagja.

Szalai Annamária olyan fontos, központi szereplője volt mind a hírközlési, mind a médiaügyeknek, hogy a súlyos betegsége következtében történő akadályoztatása komoly mértékben hátráltatta az általa vezetett hivatal érdemi munkáját is, és a hírek szerint utódlása sem lesz egyszerű.

Azóta történt

Előzmények