Hétmilliárdos megrendelést kapott a BKV-tól a Synergon

Hirdetés

A Synergon Informatika Nyrt. ma jelentette be, hogy leányvállalata, a Synergon Rendszerintegrátor Kft. elnyerte a BKV Zrt. közösségi közlekedés fejlesztését célzó, informatikai és kommunikációtechnológiai beruházás kivitelezésére kiírt pályázatát. A felek október 27-én írták alá a fejlesztésről szóló megállapodást, melynek összértéke nettó 6976 millió forint.

Az uniós támogatásból megvalósuló projekt elsődleges célja a forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszerek fejlesztése, modernizálása. A szerződés szerint a Synergon integrált diszpécser- és forgalomirányító központ kialakítását, 2295 darab jármű fedélzeti vezérlő- és utastájékoztató berendezéssel történő felszerelését, 257 közterületi utastájékoztató berendezés, valamint 30 jelzőlámpás csomópontban forgalmi előnyben részesítő megoldások telepítését vállalja. A megállapodás része a webes felületen és SMS-en keresztül történő utastájékoztatás bevezetése is, valamint mindezek háttér- és kommunikációs rendszerének biztosítása. A projekt megvalósulásának és átadásának időpontja 2012.

A Synergon az év elején jelentette be, hogy stratégiailag kiemelt figyelmet fordít többek között a közlekedés szektorra, ezen belül is a közösségi közlekedés fejlesztésére. A társaság évek óta foglalkozik a közlekedési ágazat megismerésével, a szektor specifikus igények feltérképezésével. Az elmúlt másfél évben a megfelelő megoldások, beszállítók kiválasztását követően a kompetenciák kiépítésére fókuszált a vállalat.

Azóta történt

Előzmények