Egyetlen szolgáltatássá egyesíti termékeit a Symantec

A Symantec hamarosan elérhetővé teszi azt a biztonsági szolgáltatáscsomagot, amelyben kilenc Norton terméket vontak össze, így a Norton AntiVirus, a Norton Internet Security, a Norton 360, a Norton 360 Multi-Device és a Norton 360 Premier Edition elemeit. Az új, asztali gépeken és mobil eszközökön is használható online szolgáltatás neve egyszerűen Norton Security lesz.

A termék béta-változatban már elérhető egy ideje, és a tervek szerint az Egyesült Államokban szeptember 23-tól lehet hozzájutni, az éves előfizetési díja 79 dollár lesz.

A termékmenedzser nyilatkozata szerint egy egy éve tartó folyamat végére érnek hamarosan, melynek során az erős árverseny miatt voltak kénytelenek átalakítani kínálatukat. Azt remélik, hogy egyrészt versenyképes árú lesz a szolgáltatás, másrészt pedig a felhasználók könnyebben tájékozódhatnak így, hogy számtalan termék helyett csak egyet kell megismerniük. Habár a Norton Securityt boltokban is meg lehet vásárolni, a cég arra törekszik, hogy a Netflix vagy az iTunes mintájára a lehető legnagyobb mértékben átálljanak az online terjesztésre és szolgáltatásra.

Az ilyen szolgáltatásokhoz hasonlóan a Norton Security esetében is meg fogják határozni, hogy egy előfizetést hány eszközön lehet legálisan használni, de ez ügyben még nem született döntés. Nem erőltetik a régi termékek frissítését az újra, de kampányt folytatnak azért, hogy a felhasználók váltsanak.

Az új kínálatban lesz backup szolgáltatás is, de még ennek az árát sem állapították meg. A termékmenedzser annyit azért közölt, hogy általánosságban arra lehet számítani, ami a régi termékeknél volt, vagyis a legegyszerűbb esetben kb. 10 dollárért lehet 25 gigabájt tárhelyet bérelni.

Az amerikai debütálás után a Norton Security Európában valószínűleg október elején jelenik meg, az ázsiai térségben pedig nem sokkal ez után.

Azóta történt

Előzmények

  • Két éven belül második vezérigazgatóját rúgta ki a Symantec

    A hivatalos indoklás szerint a döntés már régóta ért, ennek ellenére Steve Bennett utód nélkül távozik a cégtől, a Symantecet átmenetileg az igazgatótanács egyik tagja fogja vezetni.