Szupermárka a NOD32 hazai forgalmazója

A Superbrands program, mely egy Nagy-Britanniában, a márkaépítés díjazására létrehozott független szervezet, idén első alkalommal a fogyasztói márkák mellett a legkiválóbb üzleti márkákat is elismerésben részesítette. A mára a világ 57 országában működő program legfőbb törekvése, hogy a legerősebb márkák meghatározásával, történetük, sikereik széles körben történő bemutatásával a márkaépítés jelentőségére irányítsa a figyelmet.

Az értékelés során a Pozsonyban alapított ESET biztonságtechnikai cég NOD32 Antivirus és Smart Security programjainak magyarországi forgalmazója, a 2003-ban alakult Sicontact Kft. most kiérdemelte a Business Superbrands 2008 minősítést. A dinamikusan fejlődő NOD32 disztribútor a magyar értékesítés mellett az ESET ausztriai képviseletének jogát is bírja, így ma már két országban tevékenykedik. A Sicontact ügyvezetőjét, Csiszér Bélát tavaly az Év Fiatal Informatikai Vállalkozójának választotta az Informatikai Vállalkozások Szövetsége.

A cég az elmúlt években dinamikusan növelte bevételét, mely tavaly elérte az egymilliárd forintot, idén pedig várhatóan meghaladja a másfél milliárdot. Az általa forgalmazott NOD32 vírusirtó az NRC Piackutató szerint a lakossági piacon 43%-os részesedéssel piacvezető.

Azóta történt

  • Kórház a lemez szélén

    Kevesen tudják, hogy ez a NOD rövidítés feloldása. Miért ilyen népszerű itthon a szlovák vírusirtó? Interjú a hazai forgalmazó vírusszakértőjével, Kiss Zoltánnal.

  • A NOD32 vezeti a magyar antivíruspiacot

    Az IVSZ által finanszírozott BellResearch-tanulmány átfogó képet mutat a hazai IT-biztonsági piacról.

  • Kipróbálható az új NOD32

    Az ESET kiadta új vírusirtójának és internetbiztonsági csomagjának tesztverzióit. A végleges változat csak jövőre készül el.

Előzmények