Nintendo: tarol a Super Mario, jön a Zelda film

Még mindig siker a Nintendo Switch, hatalmas siker az új Super Mario. A Zelda-világ rajongói is örülhetnek, filmet készít a Nintendo.

Azt hihetnénk, hogy lassan kifullad a Nintendo Switch és az alá épített játékok birodalma, de ez nem így van. Az öregedő konzol még mindig nagy siker, a slágerek még mindig jönnek.

Hirdetés

A japán cég 4,3 millió Super Mario Bros. Wonder című játékot tudott eladni 2 hét alatt, ez az első teljesen új darab a közel 40 éves szériában. Ezzel ez a legsikeresebb Super Mario, és nem csak a több mint 130 millió Switch játékosa, de a népszerű film miatt is felkapott a téma.

Márciusban már a nyolcadik évébe lép a Switch, a Nintendo pedig további új címeket ígér. Néhány napja pedig megerősítették, az idei pénzügyi év első felében 6,84 millió Switch fogyott, ami éves szinten előrelépés. 2020-at leszámítva sosem fogytak még ilyen jól a Nintendo saját Switch játékai, köztük a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Így a Zelda-sorozat közel 40 év után is népszerű. Jövőre jön többek között a Mario vs. Donkey Kong és a Luigi's Mansion 2 HD. A Switch 2 pedig annál később jön, minél erősebbek a jelenlegi szoftverek és hardver sikere.

Újabb film jön

A rajongók pedig örülhetnek, készül a Zelda film. A Super Mario Bros hatalmas siker volt idén, az elemzők szerint nagy az igény a videojátékos adaptációkra, mindez a Switch keresletét is pörgeti. A filmet Shigeru Miyamoto és Avi Arad készítik, igazából évek óta dolgoznak ezen. A film finanszírozásába a Nintendo és a Sony is beszállnak.

Előzmények