2018. január 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Biztonság rovat

Sun szerver Symantec védelemmel

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT.news

A Fire V65X a Manhunttal biztosítja a hálózat védelmét.

Hi​r​d​et​és


A Symantec szoftvercég Manhunt névvel ellátott, korszerű technológiákon alapuló hálózatvédelmi, behatolás-érzékelő és felügyeleti funkciókat ellátó programrendszere már jó ideje elérhető volt mind Solaris, mind Linux operációs rendszer alatt. A Sunnal történő együttműködés eredményeképp azonban a vállalat kiszolgálóinak komponenseit, a hálózati csatolókat, az eszközmeghajtókat és magát az operációs rendszert is optimalizálta a Manhunt minél nagyobb teljesítményű futtatása céljából, amint azt Fred Klein, a Sun vállalati megoldásokat fejlesztő részlegének vezetője nyilatkozta. A biztonsági rendszer telepítése azonban korántsem egyszerű feladat – Klein szavaival: "nem triviális" –, így a V65X-en is az operációs rendszerrel együtt, előretelepített formában áll rendelkezésre a Manhunt.

A Symantec Manhunt egy hálózati behatolás-érzékelő rendszer, amely a hardverkiépítéstől függően akár két gigabit/másodperc sebességű hálózati forgalmat elemez, felügyel. Ezt a sebességet természetesen szignatúra-alapú forgalomelemzéssel elérni lehetetlen, a rendszer motorja többszintű érzékeléssel, nagy sebességű statisztikai és korrelációs analízissel vizsgálja az átmenő forgalmat, akár hat hálózati csatolón. 2003 nyarán megkapta az "NSS Approved" minősítést, amely a Network Security Services független hálózatvizsgáló intézet tesztjein valós körülmények közötti tesztelés során elért 100 százalékos hatékonyságot jelent.Sun Fire V65X

A Sun kiszolgáló maximálisan 2 darab 3,2 GHz-s Xeon processzort, legfeljebb 12 GB memóriát tartalmaz, 2 rack magas kivitelben, a kommunikáció két, integrált gigabites Ethernet-csatolón keresztül lehetséges, megfelelő sebességű adatforrásként legfeljebb hat, 10 000 fordulat/perces merevlemez használható.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.