Sulinet Expressz a HP szemével

A Sulinet Expressz program keretében a HP Magyarország 2003 júliusa óta kínálja számítástechnikai termékeit. Az Oktatási Minisztérium által vezetett, a kedvezmény igénybevételére feljogosító eszközök listájában több mint harminc HP gyártmányú számítástechnikai eszköz található. Ezeket a HP minősített szállítóinál, partnereinél, az úgynevezett értékesítési pontokon lehet megvásárolni, az országban összesen 1500 helyen.

„A HP Magyarország a Sulinet Expressz egyik meghatározó szereplőjeként zárta az évet. A program eredeti céljait kezdettől fogva támogattuk, hiszen a hazai informatikai piaci régi dilemmájára ígért megoldást: a tartalom kell-e előbb, vagy az eszköz. A kormányzati kezdeményezés eldöntötte: eszköz oldalról indulhat meg a felzárkózás” – mondta dr. Czinege László, a HP Magyarország vezérigazgató-helyettese.

A program első két hónapjának eredményei azt mutatták, nem olyan mértékű az érdeklődés a Sulinet Expressz logóval ellátott termékek iránt, mint ahogy várható volt. A nagy áttörés augusztusban történt meg, amikor hirtelen felfutott a termékek iránti kereslet. 2003 év végére aztán minden elképzelést felülmúltak az eladási adatok: összesen bruttó 22,6 milliárd forintért értékesítettek Sulinet Expresszes eszközöket, ennek negyed része konfiguráció, közel 50% pedig egyedi termék eladásából származik.

Az induláskor minden szereplő, köztük a HP is optimistán várta az eseményeket. A vállalat a program fél évvel ezelőtti indulása óta több mint 25 ezer digitális fényképezőgépet, ötezer többfunkciós készüléket (all-in-one), 8500 lapolvasót, 20 ezer tintasugaras nyomtatót (ebből 85% fotóminőségű) és ötezer lézernyomtatót értékesített.

„A kiegészítő termékek szép számban fogytak, melyek közül a legnépszerűbbek a hatvanezer forint körül kapható digitális fényképezőgépek voltak, mint a Photosmart 635, de szép számban találtak gazdára nyomtatóink is” – foglalta össze az eredményeket dr. Czinege László.

A tapasztalatok és eredmények összegzése után a HP Magyarország 2004-ben nagyobb hangsúlyt fektet a többfunkciós készülékekre, az asztali PC-k helyett a noteszgépekre és a kézi számítógépekre. Továbbá olyan megoldáscsomagokat és szoftvereket kínál a felhasználók számára, melyek segítségével könnyebben hozzájuthatnak akár a magasabb áron kínált eszközökhöz is. A vállalat konszolidálja a Sulinet Expressz programban résztvevő elárusító helyeinek számát, de tovább támogatja az online értékesítést, mely a vásárlás megkönnyítését szolgálja a jövőben.

A HP 2004. február 16-ig tartó akciójával azon felhasználóknak szeretne kedvezni, akik még nem használták ki a program kínálta előnyöket. Az akcióban HP Photosmart 433, 435 és 635 sorozatú digitális fényképezőgépeket kínál, a nagyobb megapixeles változatokat, mint a HP Photosmart 735, 935, 945-ös készülékeket pedig március 6-ig lehet megvenni az értékesítési helyeken.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények