Steve Jobs hamarosan visszatér

Steve Jobs féléves betegszabadsága után még e hónapban visszatér az Apple-höz – értesült egy magát megnevezni nem kívánó forrástól a Wall Street Journal. Az 54 éves vállalatvezető januárban jelentette be, hogy ideiglenesen visszavonul, mivel gondok vannak a hormonháztartásával. Ha igaz a visszatéréséről szóló pletyka, akkor Jobs akár már hétfőn megjelenhet a San Franciscóban rendezendő Worldwide Developers Conference (WWDC) konferencián, ahol az App Store újdonságait, az iPhone OS 3.0 képességeit mutatják be, de a szóbeszéd szerint talán egy új iPhone-t is bejelentenek.

Steve Jobs egészségi állapota egy éve folyamatos beszédtéma, elsősorban azért, mert a piac szemében ő egyet jelent az Apple-lel. A befektetők azóta aggódnak a karizmatikus vezető egészsége miatt, amióta látványosan lefogyva lépett színpadra a tavaly júniusi WWDC-n. Sokan attól tartanak, hogy talán mégsem múlt el nyomtalanul az a hasnyálmirigyrák, amellyel négy évvel ezelőtt megműtötték. Morbid véletlen, hogy augusztus végén a Bloomberg tévedésből, az anyagot karbantartó szerkesztő bakija miatt publikálta az 54 éves Jobs előre megírt nekrológját. Később a cégvezető cáfolta, hogy kiújult volna korábbi betegsége, a nekrológ megjelenését pedig így kommentálta: „A halálomról szóló hírek erősen túloznak.”

Az Apple egyelőre nem kommentálta a Jobs visszatéréséről szóló értesülést. Jelenleg, a cégalapító távollétében Tim Cook operatív igazgató irányítja a céget.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények