Először lesz Startup Weekend Magyarországon

Március 11. és 13. között először rendezik meg hazánkban a Startup Weekendet. Ez egy olyan 54 órás rendezvény, ahol a programozókból, designerekből, vállalkozásfejlesztőkből és marketingesekből frissen formálódott csapatoknak mindössze egyetlen hétvége áll a rendelkezésére arra, hogy egy alapötletből kiindulva felépítsenek egy életképes vállalkozást.

A Startup Weekend résztvevői az első nap, péntek este ismertetik az ötleteiket, megszavazzák a legjobbakat, majd a megvalósításukra csapatokat formálnak. A tapasztalatok szerint az ideális teamet körülbelül 3 fejlesztő és 1-1 designer, marketinges és projektmenedzser alkotja. A valódi munka szombaton kezdődik, amikor a csapatok elkezdik felépíteni a vállalkozásukat; az eredményt vasárnap este prezentálják a többi résztvevőnek és a megjelent befektetőknek.

A rendezvény célja a szakmai kapcsolatépítésen túl életképes vállalkozások létrehozása. A külföldi tapasztalatok szerint a hétvégén összerakott projekteknek körülbelül a harmada él tovább cégként.

A Startup Weekend nonprofit kezdeményezésként 3 évvel ezelőtt indult el az amerikai Seattle-ből, azóta több száz rendezvényt tartottak világszerte.

Azóta történt

Előzmények