Ingyenes mentorálás startupoknak

Újabb startupokkal bővül a Start it @K&H inkubációs program, a minimum fél évig ingyenesen mentoráló inkubátorba szeptember 20-ig jelentkezhetnek a fejlődésre vágyók.

A fejlett nyugati országokban már jó ideje bevett és jól működő fejlesztési szisztéma a startupokra épülő rendszer, és az utóbbi években Magyarországon is felpörgött ez a szegmens – bizonyos esetekben talán túlságosan is. Mindennek szerves része, hogy a jó ötletekkel, kidolgozott megoldásokkal jelentkező csoportokat közvetítők, támogatók segítik abban, hogy szellemi vagy anyagi termékeik minél könnyebben találják meg a piacaikat, főként a nemzetközi színtérre való kilépést menedzselik.

E téren kifejezetten jó eredményekkel rendelkezik a Start it @K&H program, mely nemrég jelentette be, hogy bővíti az inkubációs bázisát. Németh Balázs, a K&H Változáskezelés divíziójának vezetője, a Start it @K&H inkubátor program vezetője így propagálta a bővítést: „Sok ember ébred arra, hogy van egy korszakalkotó ötlete, ám teljesen más képességek szükségesek az ötlet kitalálásához, mint a megvalósításhoz. […] Az ingyenes vállalkozói infrastruktúra mellett ezért folyamatos képzést, szakmai rendezvényeket, dedikált iparági mentorokat és nemzetközi kapcsolatrendszert kínálunk a startupok igényeihez igazodóan, velük együtt gondolkodva.”

Az inkubációs program – melynek keretében jelenleg 12 csapatot mentorálnak, akik az elmúlt félévben már 11 díjat nyertek – ingyenes, időtartama minimum fél év, de bővíthető 12, illetve 18 hónapra is.

Kik jelentkezhetnek a Start it @K&H inkubátorba?

„Míg más vállalati alapítású inkubátorok jellemzően az adott iparágon belül fogadnak startupokat, addig a Start it @K&H program iparágfüggetlen. Ennek köszönhetően igen széles skálán mozog a startup-portfóliónk, ami egy rendkívül inspiráló légkört teremt a kreatív alkotó csapatok üzletileg is sikeres kiteljesedéséhez. Hazai és nemzetközi tapasztalataink alapján úgy látjuk, hogy jelenleg négy területen tudjuk leginkább segíteni a startupok fejlődését, ez pedig az FMCG szektor, az IoT és a blockchain technológia területe, valamint a társadalmi vállalkozások” – emelte ki Németh Balázs.

Példaként kiemelhetünk egy magyar startup csapatot, a Smartkosár nevűt, akik a Start it @K&H inkubátorban fejlesztik szolgáltatásukat. Wettstein Albert, a csapat marketingvezetője elmondta, hogy a Smartkosár egy olyan platform, ahol az összes online élelmiszerlánc aktuális kínálata és árai megtalálhatók, így a felhasználók a garantáltan legolcsóbb kosarat tudják összeállítani és megvásárolni. A felület - a többi ár-összehasonlító oldallal ellentétben - nem egyesével hasonlítja össze a termékeket, hanem a teljes vásárlói kosarat nézi. Előzetes becslésük szerint a szolgáltatás segítségével egy négytagú háztartás akár kéthavi nettó átlagkeresetnek megfelelő összeget is megspórolhat egy év alatt.

Az inkubátorba 2018. szeptember 20-ig lehet jelentkezni.

Azóta történt

Előzmények