Kaparós sorsjegy a mobilon?

Nagy sikerrel végződött a Smart Frame Hackathon BME-rendezvény, amelyen több mint 50 hallgató vett részt és mérte össze tudását. A mintegy 30 prezentált ötlet közül a résztvevők maguk válogatták ki a legjobbakat és végül 8-at dolgoztak ki a hétvégén. A csapatok munkáját mentorok segítették.

A másfél napos versenyben végül a Pesoo projekt szerezte meg az első helyezést egy, a munkaerő-toborzás, -kiválasztás folyamatát forradalmasító megoldással. A projekt vezetője szerint a megoldásukkal a kiválasztást végző szakemberek számára először teszik lehetővé a kompetencia szerinti automatizált szűrést, amely így töredékére csökkenti a felvétel folyamatát. A Pesoo a Hackathon és a Founders Hive Hungary segítségével Londonban is bemutathatja megoldását.

A legjobbak közé kerülő 5L projekt egy olyan víztakarékosságot segítő eszközön dolgozott, amellyel 5 liter víz felhasználása elég ahhoz, hogy segítségével bárki a maximális higiéniát elérje úgy, hogy a komfortérzete nem romlik. A legjobb prezentációt a szervezők egy – a Notebookspecialista.hu és a Hewlett Packard által felajánlott – HP Sleekbookkal díjazták.

A legérdekesebb projekt címet az interaktív Mobil kaparós sorsjegy szerezte meg, egy interaktív mobil nyereményjáték, amely segítségével a cégek egyszerűen indíthatnak mobilos nyereménykampányokat, futtathatnak széles körben interaktív akciókat, s az új technológia segítségével könnyedén kapcsolódhatnak össze a közösségi médiával.

Az esemény kiemelt támogatója volt az MTA-SZTAKI, amely a Közép-Európai Program által futtatott SMART-FRAME projekt keretén belül, a startup és spinoff vállalkozások közül azokat próbálja elérni és támogatni, amelyek a Smart technológiákat alkalmazzák ötleteik megvalósításához. A SMART-FRAME lehetőséget kínál a vállalkozásoknak, hogy az anyagtechnológiai, a felületkezelési-, a szenzorokkal és a gyártástechnológiával kapcsolatos legfrissebb kutatási eredményekkel ötvözzék az ötleteikből fakadó eszközöket, berendezéseket.

A Hackathon-in-a-Box egyetemi ötletverseny-sorozat rendkívül népszerű az egyetemisták között, mivel a szervezők a programban az egész éves verseny keretein belül hallgatói csapatokat készítenek fel az első startup vállalkozásukra. A versenyeken minden hallgatói csoporthoz veterán startupperek csatlakoznak így segítve a projekt fejlődését. A versenyt idén 4 budapesti és 5 vidéki egyetemen szervezik meg.