Starlinkes internet lesz a Royal Caribbean-luxushajókon

Egyre több ügyfelet nyer a Starlink: légitársaságok és a T-Mobile után a Royal Caribbean Group luxushajóit is.

Miközben sokan a félreeső területek kiszolgálásában látják a SpaceX műholdas Starlink internetének előnyeit, addig elmondható, hogy a vállalat nagyban épít az üzleti ügyfelekre, amelyekből egyre többet nyer meg magának.

Hirdetés

A múltban több nagy légitársasággal is leszerződött már a Starlink-net biztosítása kapcsán, majd nem is olyan régen az amerikai T-Mobile együttműködésében a mobilok műholdas elérését tűzték ki célul – eleinte csak lassabb eléréssel, de idővel az üzenetküldők, hanghívások, mobilnet is használhatóak lesznek, és egyre több országban jelenik majd meg hasonló támogatás. Már csak azért is, mert a Google jelezte: az Android 14 is felkészül a műholdas kapcsolat támogatására.


[+]

A partnerek listája napról-napra bővül, nemrég a Royal Caribbean Group luxushajtóit nyerték meg. Ezek is a SpaceX Starlinket használják majd a jövőben, hogy internetet biztosítsanak a vendégeknek és a személyzetnek.

Az amerikai FCC már júniusban engedélyezte a Starlink mozgó járműveken való használatát, így az repülőkön, hajókon és teherautókon is bevethető. Az RCG esetében elsőként a Royal Caribbean International, Celebrity Cruises és Silversea Cruises áll át Starlinkre, 2023 első negyedévének végéig.

Azóta történt

Előzmények