A Starlinket teszteli a brit kormány

Távoli, félreeső területeken tenne egy próbát a brit vezetés a SpaceX műholdas Starlink rendszerével.

A brit kormány közleménye szerint hamarosan elindítanak egy tesztet, amelyben arra kíváncsiak, hogy a SpaceX műholdas Starlink rendszerével hogyan tudnak az országban gyors internetkapcsolatot biztosítani a távoli, félreeső területeken lévő otthonoknak és cégeknek.

Azért a Starlinkkel kezdik a tesztet, mert ezt találták kész és elérhető technológiának, de másokkal, a brit OneWebbel is egyeztetnek bővítésekről.

Bevetik a Starlinket többek között a walesi Snowdonia Nemzeti Parkban és a Lake District nemzeti parkban is – az eddiginél pedig tízszer gyorsabb kapcsolatot remélnek. A kormány szerint az ezekhez hasonló területeken sokan szenvednek lassú kapcsolattal, azonban a kábelek lefektetése hatalmas összegekbe kerülne, így a műholdas verzió lehet a megoldás.

A teszt eredménye alapján döntenek majd a nehezen elérhető régiók műholdas technológiára kapcsolásáról, hegyvidékekről, kis szigetekről és egyéb nehezen elérhető helyekről. Arra is kíváncsiak, hogy az adott régiók számára milyen előnyöket hozhat egy gyorsabb internetkapcsolat.

Azóta történt

Előzmények