Okosóraverseny: most a Sony lépett

A közeljövő egyik ígéretes piaci szegmensének tűnik az okosóráké, állítólag a Google és a Microsoft is tervez ilyesmit, de a már jó ideje futó Pebble, az erős kampánnyal támogatott, még fejlesztés alatt álló Apple iWatch mellett most a Sony is „beszállt a ringbe”, hogy felhívja a figyelmet saját termékére, a SmartWatchra.

Hirdetés

A Sony már korábban is lehetőséget biztosított a fejlesztőknek, hogy alkalmazásokat írjanak a készülékre, de tegnap egy új projektet jelentettek be, az úgynevezett Open SmartWatchot, amelynek keretében a korábbinál szélesebb körű hozzáféréssel külsősök új firmware-eket készíthetnek az órához.

A projekt részeként kiadtak egy „hacker guide-ot”, egy útmutatót, ami új információkat és tanácsokat tartalmaz a frissítéshez, illetve a kijelzőről, a Bluetoothról, a perifériákról stb. közölnek adatokat.

A hivatalos közleményben azért felhívják arra is a figyelmet, hogy a firmware cseréje komoly szakmai feladat, csak azok vágjanak bele, akik biztosak a tudásukban, mert hibás megoldással akár tönkre is tehetik a készüléket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények