Már tudna humanoid robotokat gyártani a Sony

A Sony szerint a technológiája már megvan a humanoid robotokhoz, csak ki kellene találni, hogy mire használjuk azokat.

A Sony a napokban közölte, hogy már rendelkezik azzal a technológiával, amely lehetővé teszi a humanoid robotok gyors gyártását – már csak ki kellene találni, hogy azokat mire lehet hatékonyan alkalmazni. A cég technológiai igazgatója szerint több cég is rendelkezik ilyen technológiával, gyors lehet a váltás, csak az nem tiszta, hogy mire lehet ezeket a robotokat használni.

A Sony azt mondja, csak akkor fektetnek ilyesmi gyártásába, ha azt szükségesnek is látják – látnak lehetőséget a humanoid robotokban, de már formátumú megoldások is fontosak.

A több mint két évtizede indult Aibo robotkutyából egyébként 1999 és 2006 között 150 ezret adtak el, az új, 2018-ban debütált verzióból úgy 20 ezer fogyott 6 hónap alatt.

Humanoid robotokat egyébként régóta fejleszt a Honda, a Hyundai és a Tesla is. Elon Musk cége azt reméli, ezrével, aztán milliószám használnak majd ilyesmit a gyárakban.

A Sony egyébként a saját jövője kapcsán úttörő szerepet remél a zene, a videojátékok és a metaverzum kapcsán is. Az üzleti terjeszkedést a kutatás-fejlesztésre, szenzorokra, az AI-ra, a digitális és virtuális terekre építik majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények