A Sony-hackek folytatódnak

Hirdetés


Úgy tűnik, a hackerek vérszemet kaptak, és nem hagyják abba a Sony weboldalainak támadását, legalábbis ezt bizonyítja egy tegnapi hír, mely szerint a már korábban is több sikeres behatolást végrehajtó csoport, a LulzSec újabb fricskát adott a vállalatnak: az aktivisták bejelentették, hogy a Sony Computer Entertainment Developer hálózatából 54 megabájtnyi forráskódot szereztek meg, ezt letölthetővé is tették, emellett elindították támadásukat a Sony Pictures orosz, illetve a Sony Music brazil oldala ellen. A Pirate Bay oldalán megadott letöltési linkhez levelet is fűztek:

Konicsivá a LulzSectől, Sony-szemetek!

Nemrég vettünk egy példányt egy nagyszerű új játékból, aminek a neve: „Hackerek kontra Sony”, de nem tudunk vele játszani online módon, mert a PSN nem működik. Így aztán úgy döntöttünk, hogy egy ideig offline módon játsszuk, és szerzünk néhány trófeát. Legutóbbi küldetésünk a „Hackeld meg a Sonyt ötször” volt, és mellékeljük az ötödik Sony-hacket.

Örömmel adjuk át ezt a Sony Developer SVN 54 megabájtos forráskódgyűjteményt. Ezzel már hackerek-Sony: 16-0. Mozgás, srácok!

[Frissítés:] KÜLDETÉS TELJESÍTVE: HATODSZOR IS MEGHACKELTÜK A SONYT! A fenébe, megcsináltuk újra, mellékeljük a Sony BMG belső hálózatának leírását.

Lulz Security

A hackerek állításai feltehetően igazak, mivel az említett oldalakat leállították, és a Sony rövid kommentárjai szerint vizsgálják, hogy mi történt. A Pastebin oldalán megjelent információ szerint az orosz oldalt is SQL-injektion támadás érte – bár érdekes módon a LulzSec egy Twitter-bejegyzésben tagadta, hogy ők tették volna. A brazil oldalt egy deface érte, vagyis a hackerek megváltoztatták a kezdőlap tartalmát.

Nemrég elterjedt egy olyan hír, hogy a LulzSec privát fórumát feltörték, és a logfájlok alapján a csoport egyik tagját letartóztatták. A LulzSec ezt közleményben pontosította, és ezek szerint a feltört chat nem a belső kommunikációt szolgálja, az állítólag letartóztatott illető pedig nem tartozik közéjük.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények