Somogyban épít optikai hálót az Albacomp

A Nemzeti Fejlesztési Terv Gazdasági Versenyképesség Operatív Programja (GVOP 4.4.2.) keretében kiírt, a Koppány-völgye Többcélú Kistérségi Társuláshoz tartozó tíz településen széles sávú elektronikus műsorleosztó és adatkommunikációs hálózat szolgáltatására szóló nyílt közbeszerzési pályázat nyerteseként az Albacomp végzi a térség új informatikai hálózatának a kiépítését. A beruházás révén körülbelül 800 háztartás csatlakozhat a világhálóra.

A projekt keretében az Albacomp a társuláshoz tartozó tíz településen (Bábonymegyer, Bonnya, Kánya, Kapoly, Kisbárapáti, Miklósi, Somogyacsa, Somogymeggyes, Tengőd, Zics) elvégzi a hálózat fizikai kiépítését – többek között 25 kilométer optikai kábelt fektet le, illetve számos aktív és passzív hálózati eszközt telepít, majd mindezeket az országos gerinchálózathoz csatlakoztatja. A projekthez a székesfehérvári vállalat a tervezésen, a megvalósításon és az engedélyeztetésen kívül 5 évre szóló garanciát, rendszertámogatást és hibaelhárítást is vállalt. A beruházás megvalósításának határideje 2007. június 30., a tíz település lakosai számára legkésőbb ekkor elérhetővé válik a világháló – ígéri a vállalat, amely a megvalósításban a Kanizsatel Kft.-vel és az AR Kft.-vel működik együtt.

Az Albacomp már több ilyen projektet nyert el közbeszerzés keretében: idén nyáron egymás után két kistérségben – Szentesen és a Hortobágy Menti Térségfejlesztő Társulás területén – szerezte meg a széles sávú hálózat szolgáltatásának jogát.

Azóta történt

Előzmények