Hirdetés

Sokba kerülhet ez a mulasztás a TP-Linknek

Ha helyre akarják hozni a hibát, az 5 millió dollárba kerül. Egyelőre úgy tűnik, a felhasználóknak kell vigyázni.

Feledékenynek lenni egy dolog, azonban egy világszerte ismert gyártónak illik felelősséget vállalnia a mulasztásaiért. Valami ilyesmi járhatott a fejében annak az ismeretlennek is, aki a tplinklogin.net és a tplinkextender.net doméneket anonim regisztrációval megvásárolta azután, hogy a hálózati eszközökkel foglalkozó cég nem hosszabbított időben.

Hirdetés

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az utóbbi néhány évben már a tplinkwifi-net oldalt nyomtatják az eszközökre, ez szerepel az újabb készülékek használati- és beüzemelési utasításában is, ennek ellenére rengeteg olyan router és AP van forgalomban illetve a felhasználóknál, ami még egy olyan weboldalra irányítja az ügyfeleket, ami már nem tartozik a céghez.

Milliónyi eszköz alján szereplő felirat
Milliónyi eszköz alján szereplő felirat [+]

Az eladásra kínált domének darabja 2,5 millió dollár, egyelőre a TP-Link csapata nem mutatott érdeklődést ezen az áron a vásárlás lebonyolítására. Ez a biztonsági szakértők szerint ahhoz vezethet, hogy olyanok vásárolják meg a címeket, akik aztán káros kódot helyeznek el, ezzel csapdába csalva a gyanútlan internetezőket.

A TP-Link annyit tett az ügyben, hogy ügyfeleit arra szólítja fel, a tplinklogin.net oldala helyett a helyi IP címet használják a konfigurációhoz. A különös helyzetet észlelő Amitay Dan (a Cybermoon vezérigazgatója) szerint az internetszolgáltatóknak kellene blokkolnia az érintett domének elérését az internetezők védelmében.

Hirdetés

Előzmények