Bizakodó a Skype

„A múltban negyedévente 30-35 millió fővel növeltük a felhasználóink táborát, a növekedés ütemében a közeljövőben sem várunk lassulást” – nyilatkozta magabiztosan a Reuters hírügynökségnek Scott Durchslag, a Skype operatív vezérigazgatója. Aki nem tart attól, hogy a bizonytalan gazdasági helyzet ártana a cégnek, meglátása szerint a válságból a vállalat inkább profitálni fog.
A 2003-ban alapított Skype-ot 2005-ben vásárolta meg az amerikai eBay mintegy 3,1 milliárd amerikai dollárért. 2008 végén a cég 405 millió felhasználóval büszkélkedhetett, a skype-olók száma csak az elmúlt évben 47 százalékkal nőtt. Az éves árbevétel meghaladta az 550 millió dollárt, ebből 145 milliót az utolsó negyedévben könyvelhetett el.
Durchslag úgy véli, a telekommunikációs iparágat is megcsapja ugyan a válság szele, de közel sem olyan mértékben, mint más gazdasági szektorokat. Ennek szerinte az a magyarázata, hogy a kommunikáció iránti alapvető igény még ebben a helyzetben is kikezdhetetlen.
„Amikor az emberek költségcsökkentésre kényszerülnek – mint a jelen gazdasági helyzetben is –, a Skype hatékony segítséget nyújthat a spóroláshoz. Ebben a krízishelyzetben a fogyasztók és az üzleti élet szereplői a minőség feláldozása nélkül takaríthatnak meg pénzt, és mi mindezt egy lehetőségnek látjuk” – fogalmazott.
Azonban nem csupán a válságban vizionál sikeres szereplést a cég: még februárban sikerült tető alá hozniuk egy megállapodást a Nokiával, melynek keretében a világ legnagyobb telefongyártója a Skype szoftverét telepíti majd néhány készülőfélben lévő okostelefonjára.

Azóta történt

Előzmények