Fájlküldéssel újít a Skype Android-kiadása

Hirdetés

Skype for AndroidTegnap a 2.6-os verzióra frissült a Skype androidos kiadása. Amint azt a cég hivatalos blogjában írják: az új változatban elérhetővé vált a desktopon már régen bevezetett fájlküldés, azaz mostantól fotókat, videókat és egyéb dokumentumokat is meg lehet osztani a partnerekkel.

További újítás, hogy az NVIDIA Tegra 2 chipet használó készülékeken – ezek közé tartozik a Samsung Galaxy Tab 10.1, a Motorola Xoom és az Acer Iconia tablet – javítottak az akkumulátoros üzemidőn és a videólejátszás minőségén. Bővítették azoknak az okostelefonoknak a listáját is, melyeken stabilan működik a videóhívás. Az újonnan támogatott modellek között van a HTC Amaze 4G és a Motorola Droid RAZR. A szoftver az első indulásnál jelezni fogja, hogy az adott készüléken működni fog-e a funkció, de a vállalat szerint az Android 2.2-es (Froyo) vagy annál újabb verzióját futtató telefonokon erre jó esély van.

A Skype 2010 októberében jelent meg Androirda, de az első verzió nem volt osztatlan siker a felhasználók körében. Azóta az időközben a Microsoft tulajdonába került cég programozói folyamatosan hegesztették az appot, amelynek repertoárja június óta videóhívással bővült, igaz, akkor még csak néhány készüléken. A támogatott modellek számát augusztusban 17-re bővítették.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Skype

Azóta történt

Előzmények