Négyezermilliárd forintért vásároltak tegnap az Alibaba Groupnál

Hirdetés

Véget ért a szinglik napja, az Alibaba Group pedig közzétette a legfontosabb adatokat. A csoporthoz tartozó oldalakon összesen 91,21 milliárd jüan értékben, azaz megközelítőleg 14,34 milliárd dollárért (vagy 4 155 840 000 000 forint) vásároltak az emberek 24 óra alatt. Ez a tavalyi 9,3 milliárd dollárhoz képest is óriási növekedést jelent, pedig már akkor is ötször akkora értékben keltek el termékek, mint a 2013-as Cyber Monday keretében.

Ennek a temérdek pénznek a 68,67 százaléka mobilos költésből fakadt, és összesen 710 millió tranzakciót bonyolítottak a vásárlók az Alibaba saját fizetési megoldásán, az Alipay-en keresztül. A 24 óra legerősebb másodpercében 140 000 vásárlás történt.

A tavalyi rekordot már délben megdöntötte az Alibaba Group oldalain böngésző tömeg, a vevők harmada pedig nem kínába rendelt. Két nagyon érdekes adattal szolgál még a vállalatcsoport: nagyjából tizennégy perccel az akció kezdete után, az első csomagot már ki is szállították, a vevő legnagyobb örömére. Az egyik, átvételi pontot választó csunkingi (Chongqing, 重庆) lakos a kiválasztott tévékészülékét hajnali háromnegyed kettőkor már mehetett is a csomagjáért.

Azóta történt

Előzmények