A WhatsApp társalapítója lett a Signal ügyvezetője

Távozik a Signal ügyvezetői székéből az üzenetküldő alapítója, a helyét a rivális WhatsApp társalapítója, Brian Acton veszi át.

Hirdetés

Moxie Marlinspike, a Signal üzenetküldő app alapítója és ügyvezetője távozik jelenlegi pozíciójából. A helyét átmeneti ügyvezetőként a rivális WhatsApp társalapítója, Brian Acton veszi át.

Marlinspike úgy nyilatkozott, hogy az újév kapcsán úgy gondolta, ideje lecserélnie önmagát, de azért az igazgatótanácsnak a tagja marad. Jelenleg azt kutatja, ki vehetné át az ügyvezetői széket tartósan.

Acton egyébként még 2009-ben alapította meg a rivális WhatsApp szolgáltatást, amit az akkor még Facebook néven futó Meta vett meg 2014-ben. 2017-ben Acton komoly összetűzések közepette távozott a cégtől, sérelmezte az ügyféladatok kezelésének módját és a célzott reklámokat is. 2018-ban Marlinspike közreműködésével elindította a nonprofit Signal Foundationt, ami jelenleg is felügyeli a Signal appot. A végpontok közötti titkosításra építő üzenetküldő platformot az évek során sokan dicsérték, köztük Edward Snowden és Jack Dorsey is.

Azóta történt

Előzmények