Hirdetés

Nagyszerű magyar siker az Apple versenyén

A Shapr3D magyar alkalmazás a világ legjobbjai között az Apple Design Awardson.

Azt érdemes tudni előzetesen, hogy az Apple Design Awards évenként odaítélt nemzetközi elismerés jelentőségét mutatja, hogy az 5-10 díjazottat több mint 4,5 millió Apple-eszközön futó alkalmazás közül választja ki a szakmai zsűri. És a fejlesztők most azt jelentették be, hogy a Shapr3D első magyar appként nyerte el a díjat.

Hirdetés

Az 1987 óta minden évben szoftverfejlesztői konferencián (Worldwide Developers Conference - WWDC) jelenti be az Apple az év legfontosabb újításait, idén is ehhez a konferenciához kapcsolódva adják át több, évről-évre változó kategóriában, legfeljebb 10 fejlesztőnek az Apple Design Awards (ADA) elismeréseket.

„Korábban a régióból senki nem nyert és Európából sem sokan. Idén a zsűri vita nélkül, egyhangúan döntött arról, hogy a Shapr3D lesz az egyik díjazott. Ez a díj sokat jelent nekünk cégként, és nekem személyesen is. Mindig is azt mondtam, hogy nekünk van a legjobb termék- és fejlesztőcsapatunk a CAD iparágban. Most kiderült, hogy az egész világon is a legjobbak között vagyunk. Olyan ez, mintha Michael Phelps mondaná, hogy te vagy a legjobb úszó” – nyilatkozta Csanády István, a Shapr3D alapítója.

A díjért egymással versenyeznek játékok, szórakoztató alkalmazások, egészségügyi appok és mindenki más, akinek helye van az App Store-ban. Ritkán kapják az elismerést szakmai munkát támogató appok, és az Shapr3D ilyen.

A jelenleg iPadeken futó 3D modellező szoftver újradefiniálja a tervezési élményt dizájnereknek, mérnököknek, építészeknek, de azoknak is, akik most vágnak bele a 3D modellezés felfedezésébe. A fejlesztők tájékoztatása szerint az iparágban megszokott hónapokig tartó betanulási folyamatot itt néhány órás onboarding váltja fel, a helyhez kötöttséget egy hordozható eszköz, a szigorúan csak egérrel és billentyűzettel működő felületet pedig a kezünk és egy Apple Pencil.

Az applikációval már a világ 150 országában 250 ezer havi aktív felhasználó dolgozik, így a Shapr3D eladásai az elmúlt egy évben meghaladták az egymilliárd forintot. A csapat ősszel dobja piacra az app Mac-verzióját és már dolgoznak a Windows termékükön is.

A nyertesekkel készült videó ezen a linken érhető el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények