A fejlesztési miniszter nem is tudott a netadóról?

Kollégánk fedezte fel, hogy a hatalmas vihart kavaró, az internetes adóról szóló bejelentés a kormányzati honlapra tegnap 10:25-kor került fel, ám alig pár óra múlva a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium oldalán is megjelent egy híradás (Széles sávot biztosítanának mindenkinek a szakminiszterek címmel), pontosan 12:07-kor.

Hirdetés

Ami a meglepő, hogy ebben arról számolnak be, hogy „Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter képviselte Magyarországot az infokommunikációs és távközlési tárcavezetők éves találkozóján 2014. október 19-én, a dél-koreai Busanban. A rendezvényen résztvevő 52 ország szakterületi miniszterei a szektor globális jövőképét rögzítő közös nyilatkozatot fogadtak el. A stratégiai dokumentum kimondja, hogy a fejlesztési célok középpontjába kell helyezni a növekedést, a társadalmi integrációt, a fenntarthatóságot, az innovációt és a partnerséget. A Busani Nyilatkozat szerint senki nem maradhat ki a Széles sáv mindenkinek vízió nemzetközi megvalósításából. Az infokommunikációs eszközök elérhetőségének javítása új lehetőségeket teremt a foglalkoztatásban, oktatásban, egészségügyben, a közszolgáltatások terén, lehetővé teszi a környezeti és demográfiai problémákkal való szembenézést.”

És még nincs vége: „A miniszterek kinyilvánították abbéli szándékukat, hogy közös stratégiát hozzanak létre, amely javítja a hozzáférést és elfogadást. A korszerű technológiákat így a fejlődő országok növekedési képességük erősítésére használhatják, előnyeikkel élve a kiszolgáltatottabb és veszélyeztetett társadalmi csoportok (pl. idősek, fogyatékkal élők, szegények) is jól járnak.”

Én már csak arra lennék kíváncsi, hogy a magyar nemzeti fejlesztési miniszter miképp érvelt a dél-koreai házigazdák és a kezdeményezésben résztvevők előtt a frissen bejelentett internetadó mellett.

De lehet, hogy Seszták Miklós vétlen: az illetékes miniszter egyszerűen nem is tudott az egészről.

Azóta történt

Előzmények