Nem sikerült lelépni a Seagate-et

Megőrizte első helyét a merevlemezgyártók között a tavalyi negyedik negyedévben a Seagate. A papíron a Kajmán-szigeteken bejegyzett, de Kaliforniából irányított vállalat 2009 utolsó három hónapjában 49,9 millió winchestert forgalmazott, 8 százalékkal többet, mint a megelőző trimeszterben, míg az árbevétele 14 százalékkal, 3,03 milliárd dollárra emelkedett. Az előbbi mutató alapján a piaci részesedése 31, az utóbbi szerint 34 százalékos – derül ki az iSuppli statisztikájából.

Hirdetés

A piackutató szerint több szakértő is azt várta, hogy az év végére a rivális Western Digital beéri a Seagate-et, de végül az előzés elmaradt. Pedig a Western Digital még sosem adott el annyi merevlemezt egy negyedév alatt, mint most: az amerikai vállalat szekvenciálisan 12 százalékkal, 49,5 millió darabra növelte a forgalmát. A cég árbevétele 19 százalékkal, 2,57 milliárd dollárra nőtt. Ez mindkét mutató esetében körülbelül 30-30 százalékos részesedésnek felel meg.

A két legnagyobb gyártót a sorban a Hitachi, a Toshiba/Fujitsu és a Samsung követi.

Az iSuppli azt várja, hogy a Seagate az idei első negyedévben is megőrzi piacvezető posztját. Az év első három hónapjában a szezonális trendnek megfelelően valamivel alacsonyabb forgalomra számít a piackutató.

Azóta történt

Előzmények