A Seagate is jelentős lassulásra készül

A gazdasági lassulás a Seagate szerint utolérte a megrendeléseket, így csökkentik a jövőre vonatkozó várakozásaikat.

Az utóbbi hetekben általános trend volt, hogy a technológiai vállalatok (még a legnagyobbak is) mind csökkentették a következő negyedévekre vonatkozó előrejelzéseiket, alulmúlva az elemzői célszámokat, kiváltva a befektetők és a tőzsde haragját – a gazdasági lassulás, ellátási gondok, készlethalmozás, infláció, recessziós félelmek, kínai lezárások, geopolitikai helyzetek, a távmunka-divat enyhülése, mind rontják a kilátásokat.

A sorba nemrég a Seagate is beállt, amely közölte: csökkenti a következő negyedéves várakozásait (2,35-2,65 milliárd dollárról 2,1 milliárdra),  gazdasági lassulás ugyanis utolérte az adatközpontokba szánt termékeinek megrendeléseit is (főleg az ázsiai piacot és az üzleti szektort említik). Ezzel egyszerre a gyártókapacitás egy részét is lekapcsolják.

A szakértők szerint a HDD-k piacát is súlyosan kellemetlenül érinti a magas infláció, amely hatalmas nyomást gyakorol mind a fogyasztók, mind a cégek költségvetéseire, ezzel végleg elvágva a világjárvány alatti keresletrobbanást.

A készlethalmozás és a keresletcsökkenés veszélyeire sok cég figyelmeztetett a hetekben, többek között a Micron, az AMD, az Intel és a Qualcomm is.

Azóta történt

Előzmények