SAP: kalandorok kíméljenek!

Hirdetés

Mindössze három amerikai vállalat lenne képes felvásárolni az SAP-t – állítja Hasso Plattner, a világ legnagyobb üzletiszoftver-gyártó cégének egyik alapítója. A Financial Times Deutschland mai számában publikált interjúban Plattner – aki az SAP felügyelőbizottságának elnöke – úgy vélte, nincs sok reális forgatókönyv a német szoftvercég esetleges egyesülésére vagy akvizíciójára. „Csak három potenciális vásárló van: az IBM, a Microsoft és a Google. Nem látok többet” – fogalmazott.

Válaszul egy esetleges IBM-akvizíciót firtató kérdésre Plattner így válaszolt: „Nem kívánok pletykaforrás lenni, hiszen nem folynak tárgyalások. De azt sem szeretném mondani, hogy oly kevéssé kedvelem őket, hogy nem tartom elképzelhetőnek ezt a lehetőséget.” A cégalapító általánosságban azt is elmondta, hogy az SAP esetében nem kizárt sem a fúzió, sem a felvásárlás, és ha érkezne ajánlat, a döntés kizárólag kereskedelmi szempontokon és nem az érzelmeken múlna.

Plattner, aki négy korábbi IBM-alkalmazottal 1972-ben alapította meg az SAP-t, ma az 51 milliárd eurós piaci értékű vállalat 12 százalékát birtokolja – jegyzi meg az interjúról beszámoló Reuters. Az alapítók ma nagyjából a cég 32 százalékát irányítják.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt

Előzmények