Elektromos autóba ülteti dolgozóit az SAP

A 66 ezer főt foglalkoztató vállalat most 22 ezer autót magába foglaló flottával rendelkezik, mely az IT cég összesített szén-dioxid kibocsátásának negyedéért felelős. Ezt szeretné a vállalat lecsökkenteni: az elektromos autókat már most megújuló forrásból származó árammal töltik, illetve támogatják a munkatársakat, hogy környezetbarát kocsikat válasszanak.

Hirdetés

Az e-autók terjedését saját fejlesztésű rendszerrel is segítené az SAP, itt a célhoz legközelebb eső, megfelelő töltőállomáshoz navigálja a sofőrt, és töltési információkat ad az alkalmazás. A németországi központnál már 50 töltőállomást helyeztek üzembe.

Trend

Németországban a kormányzat is támogatja az elektromos kocsikat, 2020-ra egymillió ilyen járművet szeretnének az utakon. Áramfelhasználás szempontjából ez a terhelés megegyezne az ország energiafogyasztásának egy százalékával.

„Ha Németország minden vállalata a járműflottájának 20%-át átállítaná e-autókra, mint azt az SAP teszi, akkor nemcsak egymillió, hanem 2,5 millió ilyen gépjármű járna az utakon” – nyilatkozta Henning Kagermann, a Nemzeti Elektromobilitás Platform vezetője, a szoftvercég korábbi vezére.

Az e-autók terjedése egyik legnagyobb akadályának a korlátozott hatótávot tekintették, ám a cég munkatársai között végzett felmérés megmutatta, hogy a dolgozók 90%-a egy napon belül kevesebb, mint 100 km-t közlekedik, melyet a mostani technológiával ellátott e-autók is képesek megjárni újratöltés nélkül.

Azóta történt

  • De szóba se jöhet Skandinávia

    A világ egyik vezető szoftvercége, az európai bázisú SAP úgy látja, a terjeszkedés következő üteme a fejlesztésekből mindeddig jobbára kimaradó kontinensen valósítható meg.

  • Digitális Esély 2014 pályázat

    Pályázatot írtak ki a szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok digitális felzárkózását támogató alapítványok, gyermekotthonok számára.

  • Milyen autót szeretnék? Okosat!

    A globális piacról származó származó adatok azt mutatják, hogy az okosjármű- (csatlakoztatott jármű – connected car) funkciók jelentősen befolyásolják majd a jövőbeli vásárlásokat.

  • Üzleti analitikában nem áll jól Közép-Európa

    Habár a cégek úgy látják, hogy a vásárlók miatt fontos a gyors adatfeldolgozás, az ehhez szükséges technológia alkalmazása igen lassan terjed.

Előzmények