A Samsung segít önvezetővé tenni a Tesla autóit

Lee Jae-yong, a Samsung vezetője Elon Muskkal is találkozott az amerikai útja során. A két cég vezetője most először ült le egymással, és high-tech-együttműködésről egyeztettek.

A Samsung ügyvezető elnöke, Lee Jae-yong a múlt heti amerikai útján többek között Elon Muskkal, a Tesla vezérigazgatójával is találkozott. Ezt vasárnap végül a Samsung is megerősítette.

Ez az első alkalom, hogy a Samsung és a Tesla vezetői találkoztak – múlt szerdán pedig konkrétan high-tech-együttműködésekről egyeztettek.

A jelentések szerint a két cég elsősorban IT-technológiák fejlesztésében működne együtt a jövőben, és többek között chipeket adhatna a Samsung az önvezető járműveknek. A nagyvonalúbb megfogalmazások alapján a Samsung lényegében segíthet önvezetővé tenni a Teslákat.

A találgatások szerint a Panasonic 4680-as akkumulátorainak késedelmes érkezése miatt a két cég akkukról és rétegzett OLED-kijelzőkről is egyeztethetett (mindkettő van az LG-nek is egyébként, utóbbival elsőként jelentkezett, és a Mercedest már kiszolgálja). Dolgozik azonban a saját verzióján a Samsung is, ahogy a szilárdtest, LFP és 4680-as akkukon is. A jelentések szerint a Cybertruck Hardware 4.0 kitjéhez tartozó, drágább Tesla Vision kamerarendelések teljes egészét is a Samsung kapta.

A Samsung irányváltása sem lenne meglepő, ugyanis már korábban kijelentették az Electro-Mechanics divíziónál, hogy míg a múlt évtized az okostelefonokról és a PC-kről szólt, addig most szeretnék elkapni az autóipar fölfelé ívelő hullámát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények