Windowsos telefonokat adna ki a Samsung

Az Androidtól való függés mérséklése érdekében a Samsungnál azt fontolgatják, hogy újabb, alsó kategóriás eszközöket adnának ki, melyek a Microsoft Windows 8.1-es platformját használnák – írta meg tegnapi tudósításában a Korea Times. A lap samsungos forrása szerint a cég már elindított egy tesztprojektet, melyben a Windows 8.1 viselkedését, stabilitását vizsgálják a Samsung eszközein.

De a fejlesztésre és az új készülékek megjelenésére csak akkor van esély – teszi hozzá a tudósító –, ha a Microsoft és a dél-koreai gyártó rendezik végre jogi vitáikat – ha ez sikerül, akkor is legkorábban 2015 harmadik negyedévében jöhetnek ki a windowsos mobil eszközök.

A termékpaletta sokszínűbbé tételét szolgálta a Samsung hasonló megállapodása az Intellel a Tizen platform felhasználásáról is, ám ez nem hozta meg a kívánt eredményt, mivel a fejlesztők nem igazán lelkesedtek a Tizenért. A Timesnak nyilatkozó alkalmazott elmondta, hogy a cég ugyan reklámozza majd idén ezt a platformot, de ebben az évben a vállalatnál a tévékre koncentrálnak, nem a mobil eszközökre.

Habár a két cég már rég szoros és gyümölcsöző együttműködést folytat számtalan területen, a mobilos szegmensben komoly vitában állnak: a Samsung Dél-Koreában, Kínában és az Egyesült Államokban is megtámadta a Nokia akvizícióját a versenyhivataloknál, míg a Microsoft azért pereli partnerét, mert állításuk szerint késlekedve fizetik meg a jogdíjakat, illetve a felmerülő kamatokat – a Samsung tavaly több mint 900 millió dollárnyi jogdíjat fizetett a Microsoftnak.

Azóta történt

Előzmények