Hirdetés

Érdekes mesterséges intelligencia projektek a Samsungtól

A vállalat nagyon komoly erődemonstrációt tart a legnagyobb tech kiállításon.

A Samsung bejelentette, hogy a 2019-es CES kiállításon mutatja be a C-Lab (Creative Lab) program nyolc új, mesterséges intelligenciára alapozó projektjét. Az eseményen nyolc külsős, a C-Lab keretein belül indult start-up is színre lép újdonságaival, további üzleti lehetőségek reményében. A rendezvényen való részvétel lehetőséget kínál a projektek további finomhangolására, illetve a prototípusok előkészítésére, amelyek alapján a végső piaci termékek készülnek.

A vállalt konkrétan ezekkel a megoldásokkal áll a nagyközönség elé:

Tisplay

A „Tisplay” egy videókba ágyazott virtuális hirdetési szolgáltatás, amelyet a tartalomkészítők az élő közvetítéseik során használhatnak. Az alkalmazott számítógépes képfeldolgozó és grafikai technológiák segítségével a Tisplay felismeri a tartalomkészítő ruházatának felületét, és úgy helyezi el a hirdetést, mintha az ténylegesen rá lenne nyomtatva a ruhára. A tartalomkészítők a hirdetéseken kívül különféle képi tartalmakat is elhelyezhetnek a videón, biztosítva a valós idejű kommunikációt a nézőkkel. Fontos szempont, hogy a nézők így megszakítás nélkül követhetik a videót, hiszen nincsenek kéretlenül felugró hirdetések.


[+]

aiMo

Hirdetés

Az „aiMo” egy ASMR hangrögzítő megoldás, amely egy okostelefon és egy emberi fület szimuláló fedőborítás alkalmazásával működik. A megoldás használatával a tartalomkészítők olyan ASMR felvételeket rögzíthetnek, amelyek az MI által javított hangleképezésnek köszönhetően a pontosabban behatárolható hangforrások mellett élénkebb és valósághűbb ASMR-hangzást kínálnak, professzionális hangrögzítő berendezések nélkül. Így könnyedén készíthet bárki magas minőségű ASMR hangfelvételeket, akár szabadtéren is.

MEDEO

A „MEDEO” egy azonnali videokészítő szolgáltatást biztosít, amely lehetővé teszi az egyidejű rögzítést és szerkesztést a felhasználóknak.

A jelenetek és a kontextus elemzését az MI által támogatott technológia végzi, így a MEDEO automatikusan képes a megfelelő képi hatások és a felvételhez illeszkedő háttérzene integrálására, mindezt az élő közvetítések során. A megoldás ezenkívül teljesen automatizált és professzionális szintű, egyetlen gombnyomással elérhető videoleképezést is kínál a mentett videók kulcsmomentumainak megfelelően.

PRISMIT

A „PRISMIT” egy MI által támogatott hírkövető szolgáltatás, amely idővonalat képes készíteni az eseményekhez, hogy az olvasók egyetlen pillantással is átláthassák őket. Amikor a felhasználó rákeres egy eseményre vagy dologra, akkor a PRISMIT automatikusan kivonatolja az öt legpontosabban kapcsolódó cikket azok közül, amelyekhez hozzáfér az ügyeket feldolgozó technológia. Így az olvasók könnyedén kontextusba helyezhetik az eseményeket és megérthetik azok történetiségét – szemben más szolgáltatások találati eredményeivel, amelyek csak a legnépszerűbb vagy a legfrissebb cikkeket kínálják fel.

Perfume Blender

A „Perfume Blender” egy egyéni parfümkészítő szolgáltatás, amelyen keresztül a felhasználók személyre szabott illatokat készíthetnek egy kompatibilis eszköz segítségével, majd meg is oszthatják a receptet az alkalmazáson keresztül. Amennyiben a felhasználó az alkalmazáson keresztül fényképezi le a kedvenc parfümjét, az applikáció kielemzi annak az összetevőit. Ennek alapján illatrecepteket ajánl fel a felhasználónak, aki ezután az előretelepített nyolc alapillatból közvetlenül is elkészítheti az adott parfümöt, vagy az eszköz segítségével akár is módosíthat az összetevők arányán. A felhasználók további alapillatokat is megvásárolhatnak.

Girin Monitor Stand

A „Girin Monitor Stand” egy önmagát automatikusan állító monitorállvány, amely garantálja, hogy mindig megfelelő testhelyzetben legyen munka közben a számítógép használója. Az érzékelőkkel ellátott állvány valós időben követi a felhasználó testhelyzetét, különös tekintettel a nyak- és fejtartásra. Amennyiben rossz pozíciót venne fel, a monitor finoman, alig észlelhetően módosítja állását, így rábírja a felhasználót a megfelelő testhelyzet felvételére. A korrekciónak köszönhetően elkerülhető a rossz testtartásból eredő terhelés a nyakon, a háton és a vállakon.


[+]

alight

Az „alight” egy MI által vezérelt asztali lámpa, amely az optimális környezetet biztosítva segít fokozni a koncentrációt, és a megfelelő megvilágításnak köszönhetően védi a felhasználó egészségét. Az eszköz a beépített kamerája segítségével képes felismerni a felhasználói tevékenységeket, és a tanuláshoz, a pihenéshez vagy a koncentrációhoz megfelelően állítja be az ideális fényerőt. Ezenkívül egy vezérlő is tartozik az eszközhöz, amely figyelmeztetést küld, ha a felhasználó nem a tanulásra koncentrál, hanem éppen mobilozik vagy alszik. Mindemellett a tanulási statisztikákat és a tanulás gyorsított felvételét is képes rögzíteni a kapcsolódó alkalmazás.

SnailSound

A „SnailSound” egy hallástámogató alkalmazás azok számára, akik nehezen hallanak meg bizonyos hangokat. A megoldás egy alkalmazásból és a fülbe illeszthető készülékből áll. A program néhány egyszerű hallásteszt elvégzését követően beállítja a felhasználói preferenciákat, majd úgy kalibrálja a hangokat, hogy azok jobban hallhatók legyenek. Az intelligens, nem lineáris erősítésnek és az MI által támogatott zajszűrő algoritmusnak köszönhetően a SnailSound felerősíti a felhasználó számára nehezen hallható hangokat, és ezzel egyidejűleg elnyomja a háttérzajokat is, drága eszközök nélkül biztosítva a tisztább hallás élményét.

Az eseményen a PROHARDVER! lapcsalád munkatársai is jelen lesznek, így tapasztalatokat is gyűjthetünk a koncepciókkal kapcsolatban!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények