Nagy győzelem lehet a Microsoftnak, ha a Samsung a Bingre cseréli a Google-t

Állítólag pont ezt fontolgatja a Samsung, a Bing lenne az alapértelmezett keresőmotor az eszközein.

A The New York Times adta ki először azt a jelentést, amely szerint a Samsung fontolgatja, hogy az eszközein ezentúl nem a Google lesz az alapértelmezett kereső, hanem a Microsoft Bing.

A Google 162 milliárd dolláros keresőmotor-üzletágára így még nagyobb fenyegetést jelentene a Bing, amely a homályból egészen feltört a ChatGPT mögötti AI integrációja révén.

A jelentések szerint a Google-nél pánikkal reagáltak a hírekre, ugyanis a Samsung szerződése évi 3 milliárd dolláros árbevételt jelent. Újabb 20 milliárd dollárt fizet az Apple, ezt a szerződést idén újítják meg.

A Google annyit mondott, hogy folyamatosan bővítik AI-funkciókkal a keresőjüket. A Samsung nem reagált. Szakértők szerint elképzelhető, hogy a Google domináns szerepe csökken majd a keresőpiacon, amelynek több mint 80 százaléka évtizedek óta a kezében van. A kérdés csak az, hogy valóban lemaradt-e a Google, és, hogy hosszú távon milyen irányt vesz a jelenlegi AI-őrület.

A fejlesztések mindenképp sokba kerülnek, de egyes jelentések szerint sok régióban eleve nem is lehet majd a Bing az alapértelmezett az androidos mobilokon: az EU-t és Indiát leszámítva a MADA ugyanis kötelezi a gyártókat, hogy előre telepítsék és alapértelmezetté tegyék a Google keresőjét.

Azóta történt

Előzmények