Milliárdokat veszítettek a Samsung-részvényesek a tőzsdén

Ahogy az várható volt, a múlt hét végi szabadalmi perben született döntésre a tőzsde is reagált, és az elmarasztalás a Samsung számára azt jelentette, hogy részvényeik értéke a szöuli tőzsdén hétfőn 7,5 százalékkal estek, és ez több mint 12 milliárd dolláros veszteséget jelent a cég részvényesei számára, így ezzel a vállalat piaci értéke is csökkent – írja a Reuters hírügynökség.

Hirdetés

A beszámoló szerint négy éve nem bukott egyetlen nap alatt egyetlen cég sem ekkorát (a nap folyamán volt nyolc százalékos is a visszaesés), a kereskedés igen élénk volt, összességében 1,27 millió Samsung-részvény cserélt gazdát, ez négyszerese a múlt heti átlagnak.

A Reuters tudósítója felhívja a figyelmet arra, hogy míg az androidos gyártóknak (és a Google-nak) komoly figyelmeztetés a pénteki határozat, a Nokia jól járhat, a tőzsde mindenesetre 6 százalékkal értékelte fel őket a hétfői nyitás előtt.

A fájdalmas visszaesés ugyanakkor lehet átmeneti is, ha a Samsung új készülékei sikeresek lesznek – és persze ha az Apple nem tudja elérni, hogy a per tárgyát képező termékeket a szeptemberi meghallgatáson véglegesen kitiltsák az Egyesült Államok piacáról.

Előzmények